Superligan
Sara Orebrand vill att Sirius gör samma resa som Malmö – nå slutspel och kanske till och med slå sig in i toppsexan: "Det är det som vi ska ha fokus på att göra"
Foto: Sirius FBC / Adam Troy

Sportchefen: ”Tycker generellt sett att damspelare är mer lojala”

Möt Sara Orebrand, sportchef för Sirius damer, i en lång intervju om... ✔ Vad hon anser skiljer dam- från herrinnebandyn: ”No offence till herrspelare, men…” ✔ Nya inriktningen i truppbygget – vill göra som Malmö ✔ Svårigheterna att värva under pandemin ✔ Stortalangen: ”Kommer vara ett stort namn inom innebandyn”

Det har varit en hektiskt #ibsilly-vecka för Sara Orebrand och hennes Sirius. I måndags presenterade man Johanna Homi, 25 år, som ny spelare och följde upp det med att igår offentliggöra värvningen av den tre år yngre Tuulia Aho – båda finska landslagsspelare. 

- Det ska bli enormt spännande! Det verkar vara en jättebra tjej och en spelartyp som vi har saknat och fortfarande saknar, säger Orebrand till Innebandymagzinet om Homi.

- Hon kan hålla i bollen. Det är en sniper och targetplayer med mer tyngd, vi har ju väldigt lätta forwards i truppen annars. Jag tror hon kan bidra med jättemycket hos oss

Aho å sin sida beskriver sig själv som en mångsidig spelare som arbetar hårt för laget, vilket Orebrand intygar:
- Det är en forward som vet var målet står. Tuulia är en allroundforward som slite

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt