#ibsilly
Nilsson stod för en fin debutsäsong i högstaligan, men nu väntar spel i tredjedivisionen.
Foto: Magnus C Lydahl

Därför nobbade han mästarna för Herr1an: "Inget svårt beslut"

ANNONS

Visby-backen Filip Nilsson jagades av svenska mästarna Falun, men valde istället spel i Herr1an

Filip Nilsson gjorde debut i Superligan under säsongen som gick Visby – och det gjorde han med bravur. Den offensiva backen gjorde fina 20 poäng (6+14) på 22 matcher, vilket väckte Faluns intresse.

Många trodde att Nilsson skulle bli nästa pjäs i mästarnas lagbygge, men han valde något överraskande spel i Herr1an istället då han återvände till FBC Bollnäs. I början av juni stod det klart att han skulle återvända till sin moderklubb, ett beslut 23-åringen nu utvecklar.
- Jag har varit borta ett år nu och har känt att jag velat komma närmare familj och vänner igen. När Bollnäs då hörde av sig med en bra helhetslösning för mig så kändes det väldigt bra. Det handlar om lite saker vid sidan om innebandyn också. Sen har de verkligen visat att de vill ha hem mig, vilket så klart är jätteroligt, säger han till Hela Hälsingland.


- Mycket i mitt beslut nu handlar om att jag har funderat på vart jag kommer ha roligast. Det tror jag är i Bollnäs och då blev inte beslutet så svårt i slutändan. Det är väl det mitt beslut egentligen har grundats på, att jag framför allt ska ha kul.

Bollnäs slutade trea i Herr1an Norrland den här säsongen. 

Den här artikeln handlar om: