#ibsilly
Allsvenska stjärnan Fredrik Holtz blir Hagunda trogen ytterligare en säsong.
Foto: Per Wiklund/Adam Troy

"Största värvningen genom tiderna" fortsätter i allsvenska klubben

ANNONS

Supermeriterade Fredrik Holtz blir kvar i Hagunda ytterligare än säsong.

Fredrik Holtz slog igenom i slutet av 00-talet i Mullsjö innan det bar vidare till Storvreta. I Uppsalaklubben tog han tre SM-guld (samt ett silver), sedan väntade ett treårigt äventyr i schweiziska klubben HC Rychenberg.

Säsongen 2018/19 var den tidigare tyske landslagsmannen tillbaka i svensk innebandy. Han återvände till Uppsala men inte till Storvreta – eller för den delen SSL. Till mångas förvåning valde han spel i allsvenska Hagunda, där han nu gjort två säsonger med 101 poäng (50+51) poäng. Hagunda har vid flertalet tillfällen benämnt honom som deras största nyförvärv genom tiderna.


Nu står det klart att Holtz fortsätter i klubben ytterligare en säsong. Hagunda slutade på en fjärdeplats i våras men gör nu en rejält satsning mot SSL. Man har sedan tidigare gjort klart med Holtz tidigare lagkamrat i Storvreta, Jakob Drews från Sirius: En spelare som på de två senaste säsongerna i högstaligan spottat in hela 63 mål.
- Laget har byggts på med häftig kvalité. Vi har fått in några killar som förväntas ta en plats direkt och det ska bli riktigt spännande att se hur vi kan få ihop laget på bästa sätt. Målsättningen är glasklar efter många års byggande – vi ska upp i SSL, säger Holtz till Hagundas hemsida.  


Nikola Marincic, sportchef i Hagunda, om Holtz och lagbygget:
– Sista offensiva pusselbiten i årets lagbygge blev glädjande nog Fredriks namnteckning, även om vi eventuellt har plats för någon ytterligare spelare av hög klass. Fredrik bidrar med poäng, vinnarskalle och erfarenhet i massor och samspelet med Jakob Drews har sett lovande ut vilket gör att vi får en svårstoppad formation som kommer bli nått att bita i för motståndarna. Vi är glada över att Fredrik har drivet och viljan att ta Hagunda mot nya höjder och är med på satsningen HIF gör för att komma in i finrummet!

Den här artikeln handlar om: