Fredrikssons Innebandypodd
Får vi se kortare innebandymatcher framöver?
Foto: IFF/Martin Flousek
Internationellt

Kortare matcher diskuteras: "Konsumtionen av idrott håller på att sjunka"

ANNONS

John Liljelund berättar om förslaget kring att spela kortare matcher, och hur det tagits emot.

I samband med World Games och dam-VM 2017 lade IFF fram ett förslag om att landskamper och internationella turneringar ska spelas i 3x15 minuter, det vill säga perioder som är fem minuter kortare än i dagsläget. 

- Orsaken bakom det är att kampen om tv-tid och visibilitet ökar. Det finns undersökningar som visar att konsumtionen av idrott håller på sjunka, och faktum i det där är att tiden man använder för att följa saker minskar, säger John Liljelund, generalsekreterare i IFF, till Fredrikssons Innebandypodd – ett avsnitt du kan lyssna på längst ner i artikeln

- Då var en idé att man skulle göra sporten snabbare och mer intressant. Till en början var alla okej med det, men plötsligt när förslaget kom efter mötet och IFF formulerat det, så började det komma upp röster. 

Liljelund förklarar att har varit att den kortare speltiden och mindre trupper ska spara pengar för de mindre länderna, och minska skillnaderna mellan nationerna. Förslaget fick dock ett visst mothugg då det bara skulle gälla IFF-eventen.

- Finland och Sverige sade då att de nationella ligorna också måste spelas med samma system. Jag förstår den logiken.

- Nu pågår det tester och meningen är att IFF:s generalförsamling ska fatta ett beslut 2022 kring hur vi ska göra med detta. Exakt hur det kommer se ut i framtiden vet jag inte, berättar han. 

Titta på hela avsnittet här:



Den här artikeln handlar om: