#ibsilly genomgång
Foto: Tero Väisänen

Långintervju med Växjös tränare om nybygget

✔Stora förändringar - Den klassiska Vipers-attityden ett minne blott ✔ Framtidens Växjö - "bygger ett Vipers som tycker om att spela boll och har lite handleder" ✔ Sämsta säsongen någonsin - "vi har fortfarande inte missat något slutspel och Kalmarsund har fortfarande aldrig spelat ett slutspel"

Det har gått lite drygt två månader sedan säsongen avslutades och förbundet beslutade att dela ut SM-gulden till seriesegrarna i Svenska Superligan på grund av att slutspelet ställdes in. På herrsidan så slutade Växjö Vipers på en nionde plats i tabellen och det var första gången sedan smålänningarna gick upp i SSL 2013/14 som man inte hamnade topp 8.  Just nu har vi ungefär nått halvtid i silly season och vi har tagit ett snack med Växjös tränare Johan Schönbeck för att stämma av läget.

- Vi behövde tänka nytt och det har vi gjort. Vi har gjort stora förändringar som man kan se på olika sätt. Vi tappar vissa delar framförallt mycket kraft och den klassiska Vipers-attityden. En attityd som man försökt att leva upp till de senaste åren utan att ha en trupp för det. Så det var dags att bryta

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: