Långläsning
Foto: IBF Falun

Långintervju med Faluns sportchef om silly season

✔ Modellen som ska göra Falun självförsörjande - "alla nyförvärv i världen kan slänga sig i väggen "✔ Nästa framtidsstjärna - "han är född 03 och en supertalang i Malte Lundmark klass" ✔ Om drömvärvningen - "Om jag säger till han på skarpen så kommer han direkt"

Det har gått lite drygt två månader sedan säsongen avslutades och förbundet beslutade att dela ut SM-gulden till seriesegrarna i Svenska Superligan. På herrsidan satte Falun poängrekord och med sina 84 poäng var man hela 16 poäng före tvåan Storvreta i tabellen. Just nu har vi ungefär nått halvtid i silly season och vi har tagit ett snack med svenska mästarnas sportchef Rickard Hedlund om läget i Faluns trupp.

- Det har varit lite lugnare i år, det var betydligt mer livat förra säsongen. Vi påbörjade ett generationsskifte förra året och gjorde ganska så kraftiga förändringar. De laget gjorde en bra första säsongen som toppades med ett SM-guld och poängrekord men laget måste få sätta sig. Vi lagar inte saker som inte är trasiga här uppe i Falun så därför har vi inte värvat så mycket i år,

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: