#ibsilly
Foto: Kjelle Svensson

Djurgårdens första nyförvärv till kommande säsong

ANNONS

SSL-jagande Djurgården har fyndat hos lokalrivalerna.

Djurgården slutade precis utanför kvalstrecket till SSL den gångna säsongen och håller på att ladda upp inför kommande säsong. Igår presenterade man sitt första nyförvärv i jakten på en SSL-plats och honom har man hittat i lokalrivalen Älvsjö AIK, som missade allsvenskan med en poäng senast.  Det är 23-årige Jakob Åkerlund som lämnar Älvsjö efter att ha spelat där i hela sitt liv och de sex senaste säsongerna har han spelat i Herr1an.

- Stämmer bra, Älvsjö har jag lirat i sen dag ett fram tills nu, så steget vidare var lite speciellt och tufft att ta då jag har polarna kvar där, så Älvsjö kommer alltid ligga mig nära, säger Åkerlund till Djurgårdens hemsida och fortsätter:

- Jag kände att det började bli dags för en ny utmaning och testa på något nytt helt enkelt, samt berodde det på Öhman (Mikael, Djurgårdens tränare) eftersom jag hade honom i Älvsjö och för att Micke ringt mig 24 timmar om dygnet senaste månaderna för att värva mig då han tror stenhårt på mig, iallafall vad han själv säger.

 Det blir första säsongen i allsvenskan för Åkerlund och eftersom han lirat i Herr1an hela tiden har han inte så bra koll på sin nya serie. Han har dock koll på Djurgårdens slagkraft och tar för givet att en kvalplats ligger inom räckhåll.

- Jag har faktiskt inte så bra koll på innebandyn i Allsvenskan men tankarna är nog att det kommer bli tufft med många sköna och hetsiga matcher. Siktar alltid högt. Målet är att ta 3-poängare i varje match oavsett om vi är jättefavoriter eller underdogs. Topp 4:a vore ändå rimligt med de gubbarna som finns i truppen.

Vem är då Jakob Åkerlund på planen?

- Bra fråga, brukar ha svårt att beskriva mig själv på planen faktiskt. Står väl oftast rätt i banan och har en god spelförståelse med okej passningsspel, lite allround tråkigt nog, men ska väl försöka kunna bjucka på något extra iår. Vi får väl helt enkelt se på banan under säsongen vad jag kan bjuda på.

Video: En axplocka av Djurgårdens höjdpunkter senaste säsongen

 

Den här artikeln handlar om: