#ibsilly
Harman Haurami (t.h) kommer komplettera Jonas Eliasson kommande säsong.
Foto: Per Wiklund/Pixbo Wallenstam

Tillbaka i högstaligan: "Kommer passa perfekt"

ANNONS

Harman Haurami återvänder till SSL som assisterande tränare.

Jonas Eliasson är sedan en tid tillbaka klar som nygammal huvudtränare för Pixbo Wallenstams damer. Göteborgaren hade en framgångsrik sejour mellan 2014-2017 där han ledde klubben till sitt första SM-guld någonsin på damsidan, säsongen 2015/16. 

Nu står det också klart vem som kommer assistera honom på tränarbänken: Harman Haurami. 25-åringen kommer närmast från Lillån i herrarnas Allsvenskan Södra. Han ledde Örebro-laget till en sjundeplats i tabellen men lämnade laget efter årets säsong av personliga skäl, då han ville ha närmare hem till Jönköping.

- Det är några föreningar som har hört av sig inför nästa säsong men även de ligger några timmar bort från Jönköping, då har inte det varit så aktuellt. Jag vill gärna fortsätta ägna mig åt innebandyn men det ska då vara relativt nära med reseavståndet, sade han till Innebandymagazinet då.

14 mil västerut från den småländska staden ligger Mölnlycke, och det blir Hauramis nya arbetsplats. Rollen som assisterande tränare i Pixbo blir hans första i SSL dam, men han har tidigare varit andretränare i Örebros herrar i Superligan.
- Jag har varit involverad inom elitverksamhet de senaste fem säsongerna så erfarenheten som krävs tycker jag mig ha. En stor skillnad till kommande säsong är slutmålet, att vinna ett SM-guld. Detta tillsammans med en trupp, ledarstab och förening som hela tiden strävar åt att hela tiden göra varandra bättre. Det ska jag givetvis försöka bidra till och samtidigt njuta av att ha målet i siktet, säger han i ett pressmeddelande. 

Eliasson kommenterar sin nya kompanjon enligt följande:
- Jag fick en bra känsla direkt när jag hade samtal med Harman. För mig är det viktigt att det just känns bra från början. Harman är den sista pusselbiten i en redan stark stab och jag ser fram emot ett samarbete som ska ta laget till nya ädla medaljer.

Pixbo slutade tvåa i årets SSL. På spelarsidan har man hämtat in målvakten Linnea Wall från Lindome, Karlstads poängmaskin Amanda Berggren samt U19-landslagsmeriterade Alicia Svensson. På minussidan återfinns bland andra legendaren Isabella Krantz som slutar, och i dagarna meddelade man också att även backen Therese Landén avslutar sin spelarkarriär efter 15 säsonger i klubben. Landén har gått hela vägen från ungdomsleden via akademin till SSL-laget. Under hennes första säsong i SSL-laget vann hon SM-guld sedan har det även blivit ett silver, tre brons och ett Champions Cup-guld.

Video: Höjdpunkter från Pixbo 2019/20

Den här artikeln handlar om: