#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Stockholmaren stannar på västkusten: "A-landslaget är självklart ett mål"

ANNONS

Pixbo Wallenstam förlänger kontraktet med forwarden Axel Larson, som nu går in på sin tredje säsong i klubben.

Larson kom till klubben för två säsonger sedan från AIK. Han hade tidigare representerat Djurgården och Bele Barkarby på seniornivå. Första året i Mölnlycke-klubben gjorde han 26 poäng men årets säsong blev ett steg bakåt: 11 poäng på 21 matcher blev hans facit. 

- Personligen vill jag hålla mig skadefri och göra en bättre säsong än den som var. Jag ska vara i bättre form än någonsin och hoppas kunna bidra med mer poäng. För laget hoppas jag på en minst lika bra tabellposition som ifjol och att vi tar nya steg för att till slut vinna SM-guld, säger han till Pixbos hemsida.

- Tiden har gått väldigt snabbt och jag har trivts jättebra i laget och staden. Jag är nöjd med min flytt till västkusten. Vi har något väldigt bra på gång i Pixbo Wallenstam vilket vi visade vi under förra säsongen, så det var tråkigt men förståeligt att den behövde ta slut i förväg. Att stanna i Göteborg kändes som det bästa alternativet då jag trivs och har en bra helhet med innebanydy, jobb och boende.

23-åringen har blågula meriter från U19-landslaget (5 landskamper) samt från Guldsteget. Han säger att målet sedan han varit liten har varit att nå A-landslaget och tillägger:
- Men jag vet att jag först måste utveckla delar i mitt spel för att bli en toppspelare i SSL.

Sportchefen Rikard Jonsson om kontraktsförlängningen:
- Med sin snabbhet, fysik och rakhet mot mål kommer Axel fortsätta tillföra våran forwardsuppsättning bredd och spets.



Du kanske även vill läsa:
Klart: Här är Pixbos nya tränarkonstellation
Klart: Här är Pixbos nya tränarkonstellation
Den här artikeln handlar om: