#ibsilly
Foto: Kjelle Svensson

Profilen gör comeback i Herr1an

ANNONS

Järfälla-ikonen – tillika yngsta lagkaptenen i Superligans historia – skriver på för den storsatsande klubben.

Unga veteranen Daniel Schmidt, född 1991, slutade spelade innebandy efter säsongen 2017/18. Backen har en lång karriär bakom sig, främst i Järfälla där han gjorde SSL-debut redan som 15-åring. Säsongen 2009/10 blev den offensive backen dessutom utsedd till lagkapten som 18-åring. Med det blev han den yngsta lagkaptenen i Superligans historia.


Schmidt kallas för "Mr. Järfälla" och har bara gjort två utflykter i andra klubbar – en säsong i AIK och en i just Rosersberg, som han nu återvänder till. Laget tränas av super-erfarne Magnus "Binge" Jäderlund, som säger följande om sitt nyförvärv:
- Schmidt blir en ledare i vår unga trupp, han har har erfarenhet och skicklighet så det räcker och blir över, säger han till Innebandymagazinet.

Inför senaste säsongen, där man slutade sexa i Herr1an Östra Svealand, lyckades man även värva tillbaka Linus Jämtdal. Med andra ord är finns det SSL-rutin i överflöd hos Stockholms-klubben, både på tränarbänken och på planen.
- Schmidts comeback går i linje med Rosersbergs vilja att studsa tillbaka och visa att man blir att räkna med denna säsong, menar Jäderlund.

Den här artikeln handlar om: