#ibsilly-extra
Östholm, Wiklund och Tjusberg får uppdraget att bygga vidare på Pixbos succésäsong.
Foto: Per Wiklund

Klart: Här är Pixbos nya tränarkonstellation

ANNONS

Thomas Andersson lämnade överraskande sin roll som huvudtränare för Pixbo Wallenstam. Nu har Mölnlycke-klubben satt sin nya tränarstab inför kommande säsong.

Det blev bara en säsong som huvudtränare i Pixbo Wallenstam för Thomas Andersson. En synnerligen lyckad sådan, då laget överträffade de flestas förväntningar och slutade trea i tabellen. Därför kom Innebandymagazinets avslöjande förra veckan, att Andersson lämnar sin post, som en stor överraskning.

- Jag respekterar Pixbos ekonomiska situation och jag kunde tänka mig att jobba nästan helt ideellt men då blir det lite på mina premisser. Där krockade vi lite i hur vi tyckte att det skulle se ut och jag blev erbjudna att börja den 1 augusti igen. Då skulle man vara ifrån innebandyn för länge och missa lite för mycket så jag kände att jag kliver åt sidan istället, berättade Andersson om sitt beslut.

Vid sin sida hade Andersson Pixbos tidigare back Tim Wiklund samt Per Tjusberg som lett både klubbens herrar och damer som huvudtränare. I ett pressmeddelande berättar Pixbo att duon kommer vara kvar i ledarstaben där Tim Wiklund får det ärofyllda uppdraget som huvudtränare.

Wiklund gjorde åtta säsonger i klubben som spelare innan han avrundade karriären säsongen 2018/19 i Lindås Rasta IBK. Nu får 29-åringen sitt första uppdrag som huvudtränare.
 - En naturlig ledare. Efter en lång karriär som spelare känns det naturligt att han axlar head coach rollen, säger sportchefen Rikard Jonsson.

Om Per Tjusberg, som blir assisterande tränare, säger Jonsson följande.
- Hans öga för det taktiska och analytiska spelet både för laget och de individuella spelarna kommer att ta oss framåt med stora steg. Vilket i sin tur kommer att vara en avgörande roll för vår sportsliga framgång både på kort och lång sikt.

Den som kompletterar ledarstaben blir ingen mindre än stjärnspelaren Martin Östholm. Den Sundsvalls-bördige landslagsmannen kom till Pixbo 2007 och har sedan dess varit en nyckelpjäs på planen. Östholm blev nyligen utsedd till årets center och förlängde dessutom sitt kontrakt, som innebär att han blir spelande assisterande tränare.
- Han har samlat på sig stor kunskap och erfarenhet på den absolut högsta nivån både nationellt och internationellt under många år. Han vet därmed vad som krävs i form av träning och förberedelser för att bli bäst. Den kunskapen och erfarenheten lyfter vi nu in i ledarteamet, först och främst i en rådgivande roll då han fortsatt är en viktigt spelare i laget, säger sportchef Jonsson.

Pixbo i sommar värvat Linköpings-stjärnan Felix Lanver, RIG Umeå-forwarden Marcus Peil samt målvakten Filip Vom Hofe från Fagerhult Habo. På minuskontot finns Philip Bringestedt och Charlie Sköld som båda slutat. 

TV: Se höjdpunkter från Pixbo Wallenstam 19/20 


Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2020: SSL Herr - lag för lag
#ibsilly 2020: SSL Herr - lag för lag
Den här artikeln handlar om: