Schweiz
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Fansens röst: Han är det hetaste nyförvärvet i Schweiz

ANNONS

De schweiziska fansen har fått rösta fram vilket utländskt nyförvärv till ligan de ser mest fram emot, och överlägsen etta är en svensk som står redo för sitt första utlandsäventyr.

Som vanligt i #ibsilly-tider har ett gäng svenskar åkt söderut för att pröva lyckan i schweiziska högstaligan NLA. Genom åren har vi sett storspelare som Niklas Jihde, Kim Nilsson och Johan Samuelsson med flera göra samma resa.

I sommar hittar vi flera notabla namn som blir utlandsproffs. Pontus Karlson Martell, Alexander Hallén och André Andersson lämnar alla SSL för spel i Schweiz. Men den namnstarka trion får ursäkta – det hetaste nytillskottet i ligan kommer från Allsvenskan och heter Simon Jirebeck.

Det säger åtminstone de schweiziska fansen. I en omröstning gjord av sajten Unihockey.ch fick de rösta fram vilken ny utländsk spelare i ligan de mest ser fram emot. Jirebeck spenderade senaste säsongen i allsvenska Örebro, men har även på SSL-nivå visat sig vara en poänggörare av rang: Han har tre säsonger med fler än 25 gjorda mål.

Den sjufaldige landslagsmannen vann omröstningen på 24 procent, klart före ovan nämnda svenskar men också före internationella stjärnor som Josef Pluhar och Jami Manninen.

Hela omröstningen:

1. Simon Jirebeck (Köniz), 24%
2. Anton Vestlund (Malans), 17%
3. Alexander Hallén (Zug), 13%
3. Josef Pluhar (Thun), 13%
5. Pontus Karlsson Martell (Chur), 10%
6. Jami Manninen (Rychenberg), 9%
7. André Andersson (Zug), 7%
7. Martin Prazan (Uster), 7%

Video: Smakprov på vad Jirebeck kan göra



Den här artikeln handlar om: