#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Harnesk om nyförvärvet: "Kan bli den bästa backen i sin årskull"

ANNONS

U19-landslagsbacken jagades av både Pixbo Wallenstam och Warberg, men valet föll till slut på Rönnby.

Emelie Larsson är ett av Sveriges största löften på backsidan. De senaste två säsongerna har hon representerat allsvenska Lindome där hon röstades fram som den näst bästa backen i Allsvenskan Södra av tränarna.

I början av maj skrev Innebandymagazinet om att Larsson var aktuell för SSL-laget Rönnby. Nu är övergången helt klar, avslöjar VLT.se

– Det var en del klubbar som hörde av sig. Jag pratade med Pixbo, men där lutade det åt att jag skulle träna med deras SSL-lag och spela matcher med deras allsvenska lag. Jag hade också en diskussion med Warberg i SSL, men Rönnby kändes bäst, säger hon till VLT.

Larsson är en allround spelare som även behärskar centerpositionen. Hon har tidigare beskrivits som en ledargestalt med stor aktionsradie som trivs med bollen, och som hellre passar än skjuter. Rönnby-tränaren Andreas Harnesk har också stora ord att säga om sitt nyförvärv:
– Emelie spelar i förstafemman i U19-landslaget och fortsätter hon att utvecklas kan hon bli den bästa backen i sin årskull, säger han till VLT.

Rönnby slutade på en sjundeplats i årets SSL.

Den här artikeln handlar om: