#ibsilly
Foto: Per Wiklund/Kjelle Svensson

Talangen om varför han lämnar Sirius

ANNONS

Från succéspelare till bänknötare, William Westerholm berättar om varför han lämnar Sirius och går tillbaka till Täby.

För två säsonger sedan gjorde den då 19-årige William Westerholm stor succé i Herr1an med Täby när han slutade tvåa i poängligan på 56 poäng. Succén i Täby väckte SSL-klubbarnas intresse och till slut blev det Sirius som lyckades värva den poängfarliga talangen. Men succén i Sirius uteblev och istället blev det en hel del bänknötning för Westerholm som nu beslutat sig för att gå tillbaka till Täby som är nykomlingar i allsvenskan kommande säsong.  

- Jag väljer att gå tillbaka till Täby för att få speltid. Jag fick inte mycket speltid förra året och så skulle det ha blivit i år igen om jag hade stannat kvar. Förtroendet från ledningen fanns inte riktigt där för mig så hade inte så mycket val att stanna kvar, säger Westerholm till Innebandymagazinet.

Hur var det att gå från en succésäsong och stjärna i Täby till en bänkspelare i Sirius, var det en jobbig omställning mentalt? 

- Omställningen var inte så extremt svår. Visste att det skulle vara tuffare i Sirius och att det finns bättre spelare där att slåss med. Skillnaden mellan Herr1an och SSL är väldigt stor, allting går fortare både med boll och utan och det är mycket tuffare i SSL.

Du var inne på att ledningen inte hade något förtroende för dig, vad tror du det berodde på rent speltekniskt?

- Jag tror att jag saknade lite styrka och speed men önskade att någon hade sagt det så jag kunde träna upp det inför den här säsongen istället för att det skulle sluta såhär.

Men nu blir det istället en återkomst till moderklubben Täby som precis gått upp till allsvenskan och Westerholm har planer på att fortsätta där han slutade senast. 

- Min personliga målsättning är att jag ska bidra med mycket offensiv styrka, mycket poäng och ett lugn och visa att man ändå kommer från en SSL-klubb. Sen så vill jag ju självklart tillbaka upp till SSL igen inom en snar framtid.

Vad tror du om era chanser som nykomlingar?

- Täbys chanser som det ser ut nu så är det lite oklart vart i tabellen vi kommer hamna, men skulle säga någonstans i mitten men med några bra värvningar till så skulle vi säkert kunna komma topp 4.

Den här artikeln handlar om: