#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Årets tränare har bestämt sin framtid

ANNONS

I lördags blev han utsedd till årets tränare och i söndags tog han beslut om framtiden.

I helgen blev han utsedd till årets tränare 19/20 och dagen efter firade han det med att skriva på ett nytt kontrakt med IBF Falun. I och med Faluns senaste SM-guld så har legenden Thomas Brottman nu 10 SM-guld hemma i prisskåpet som spelare och tränare.  Den kommande säsongen blir 49-åringens åttonde raka som huvudtränare för Falun.

-Det känns skönt och inspirerande att få möjligheten att kunna fortsätta vinna ihop med denna grupp och förening. Jag vill tillsammans med staben och spelarna fortsätta utveckla och flytta gränser i vårt spel. Känslan, efter den avbrutna säsongen, är återupprättelse. Vi blev bestulna på festen på grund av pandemin. Den festen vill jag ta tillbaka, säger Brottman i ett pressmeddelande.

 Ordförande Daniel Lindkvist om förlängningen med Thomas Brottman:  

-Från IBF Faluns sida är vi mycket glada över att Thomas Brottman valt att tacka ja till en kontraktsförlängning med option på förlängning efter den kommande säsongen. Thomas har under många år visat sig vara just det vi vill att IBF Falun som förening ska vara – en vinnare, säger Lindqvist och fortsätter ösa beröm över guldcoachen:  

 -Ledarskap är komplext, ledarskap i en prestationsmiljö som idrotten än mer så och Thomas har på ett inom innebandyn nära nog unikt sätt visat att han kan skapa en miljö där spelare ständigt utvecklas. Under en säsong där många inför seriestarten pratade om att en generationsväxling skulle kunna innebära att vi fick det lite tyngre gjorde IBF Falun istället ett historiskt bra resultat med alla tiders poängrekord som kvitto. Den prestationen är Thomas Brottmans ledarskap en central del i. Sedan avslutades säsongen på ett sätt som ingen varken önskade sig eller någonsin hade kunnat tro men som inte hade någonting med det sportsliga att göra. Även om vi känner stolthet över den prestation vi gjorde under säsongen som gick och inte ber om ursäkt för det SM-guld som mycket välförtjänt tilldelades oss så är jag övertygad om att både Thomas och spelartruppen går in i nästa säsong med en hunger efter att få ta hem ännu ett guld i Globen och befästa IBF Faluns position som världens bästa herrlag i innebandy.

Video: Faluns höjdpunkter säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om: