#ibsilly
Foto: Warberg IC

Warberg värvar svensk mästare

ANNONS

Hallänningarnas starka silly season fortsätter, nästa värvning är en SM-guldmedaljör med Pixbo Wallenstam.

Warberg har krigat för sin existens samtliga fyra säsonger som man legat i SSL och i år var man det sista laget som klarade sig kvar. Men till kommande säsong ser laget starkare ut än någonsin efter en väldigt stark silly season där man fått behålla sina två bästa poängplockare, som satt på utgående kontrakt, i Sandra Hawerman och Sofie Karlsson. Dessutom har man värvat tillbaka lagets måldrottning Andrea Envall från Pixbo och man ryktas även gjort klart med landslagsmålvakten Amanda Hill.

Som om inte detta vore nog har man även lyckats att knyta till sig Cecila Habib Westh, som gör comeback i SSL, framför näsan på flera toppkonkurrenter. 26-åringen har ett förflutet med 5 säsonger i Pixbo Wallenstam men de två senaste säsongerna har hon spelat i allsvenskan med sin moderklubb Lockerud Mariestad.

- Allsvenskan var givande då jag fick mycket utrymme att utvecklas. Nu saknar jag tempot och miljön i SSL och vill ha en större utmaning helt enkelt, säger Habib Westh till Innebandymagazinet om varför hon gör comeback i Superligan igen.  

Habib Westh har varit en stabil poänggörare för Lockerud i Allsvenskan och legat i toppen av poängligan i den västra serien båda säsongerna. När det blev känt att hon var sugen på ett ny SSL-satsning så var det väldigt många lag som försökte att värva henne.

- Jag har haft kontakt med flertalet klubbar, men dem jag har lagt extra fokus på var Warberg, Rönnby, KAIS Mora och Pixbo. Att det blev Warberg handlar mycket om möjligheterna att trivas i vardagen och jag har en bra känsla till föreningen och staden. Jag tror Warberg har något bra på gång och vill vara med på den resan.

Du har som sagt spelat de två senaste säsongerna i allsvenskan. Hur har det påverkat dig som spelare, vad är det för skillnad på den Cecilia som lämnade Pixbo och den Cecilia som kommer till Warberg?

- Den stora skillnaden var helt klart tempot. I och med att tempot är lägre i allsvenskan har jag kunnat utveckla mitt målskytte och vågat ta för mig mer. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till SSL med mer trygghet och självförtroende.

Warberg har haft det tufft varje säsong i SSL. Vad kan du bidra med kommande säsong och vad tror du om lagets chanser?

- Jag tänker först och främst bidra med min inställning och mitt driv till laget, för mig är en god gruppdynamik avgörande för att nå framgång. Jag hoppas också kunna producera mer poäng än min förra session i SSL. Jag tror som sagt att Warberg kommer göra en lyckad satsning i år och bli ett slutspelslag.

Video: Warbergs höjdpunkter säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om: