#ibsilly
Foto: Nacka Wallenstam

SM-guldmedaljör till Nacka Wallenstam

ANNONS

Stockholmarnas fjärde nyförvärv kommer med SM-final-rutin.

Succélaget Nacka Wallenstam fortsätter att förstärka laget inför föreningens andra säsong i Superligan. Man har tidigare värvat två finska spelare med landslagsmeriter och supertalangen Mathilda Ekenlinde. Nackas fjärde nyförvärv är en SM-guldmedaljör som vår silly-bloggare Mr. Silly redan avslöjat för ett par veckor sedan. Men nu är det bekräftat att Täbys Malin Blohm är klar för stockholmskonkurrenten.

- Malin är för oss en klassisk Blo(h)m. Precis som Philippa (Blom, lagets bästa poängplockare, reds anm.)  så är hon rightare med näsa för mål. Hon har den där förmågan att bli fri i slottet som få besitter och hon får det dessutom att se löjligt lätt ut, säger sportchef Jonas Löfven till lagets hemsida och fortsätter:

- Denna Blohm har dock ett litet annat rörelsemönster och gillar att avsluta lite annorlunda. Där Philippas styrka är direktskott i slottet är Malins snarare dragskottet från fickan. Att hon dessutom har rutin från en SM final ser vi givetvis som ett oerhört plus. Genom denna värvning blir vi bättre och nu ska vi nog få fart på målskyttet lite mer till nästa säsong.

Ni som följer SSL Dam känner säkert redan till solskenshistorien om Blohm men den är värd att dra en gång till. För tre säsonger sedan spelade hon i allsvenskan och såg finalen i Globen som funktionär, säsongen efter blev hon värvad till Täby och fick själv spela finalen i Globen men oturen var framme och hon drog av korsbandet i finalen. När Täby gjorde det avgörande målet så kom Blohms brorsa ner på planen och bar runt på syrran så hon kunde fira SM-guldet med laget på planen. Så det blev inget spel för 23-åringen förra säsongen och till hösten kommer hon alltså att spela sin andra SSL-säsong i Nacka.

- Jag valde Nacka av flera anledningar. Först och främst så tror jag mycket på laget och deras spelidé och ser det som en stor chans för mig att utvecklas som innebandyspelare. Sen så tycker jag det är ett jättehärligt gäng tjejer och de har även en bra ledarstab som kompletterar varandra på ett bra sätt. Slutligen så är det ju söderort, vilket spar restid såklart.

Det råder ingen tvekan på vad Blohm har för målsättning kommande säsong.

- Först och främst är det så himla skönt att vara tillbaka på planen igen. Sen tror jag nästa säsong kommer bli tuff men att vi kommer vara tuffare och i slutändan kommer vi ta en slutspelsplats. Ser mycket fram emot kommande säsong! 

Video: Nackas höjdpunkter säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om: