#ibsilly
Foto: Mats Gustavsson

Karlstad värvar från seriekonkurrenten

ANNONS

Värmlänningarnas fjärde nyförvärv är signerat och klart.

SSL-jagande Karlstad IBF har gjort klart med lagets fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen och det är 20-åriga William Park som hämtas från seriekonkurrenten Lagan IBK.

- Jag kände att de var dags nu för en ny utmaning och när jag var uppe på besök i Karlstad kändes det bra direkt och jag vet att det finns stora möjligheter för mig att kunna utvecklas genom de förutsättningar som finns. Jag fick ett bra intryck av klubben och Karlstad som stad så de känns riktigt bra, säger Park till Innebandymagazinet.

Gnosjöprodukten har spelat de fyra senaste säsongerna i Lagan och han fick ett rejält genombrott då han i Lagans allsvenska debutsäsong för två säsonger sedan svarade för 16 mål och 7 assist. Men till hösten kommer han att få möta sina forna lagkamrater istället då de båda lagen hamnat i den södra allsvenskan. 

- Självklart kommer det bli lite speciellt att möta Lagan då jag ändå har spelat där i 4 säsonger. Men det är sköna gubbar i laget och det finns bara gott att säga om förening också, så jag ser bara framemot matcherna mot Lagan.

Lagans fanatiska klack har ju fått en hel del rubriker, hur blir du mottagen av dem tror du nu när du kommer tillbaka i Karlstadtröjan?

- Ja vi får väl se om klacken är på plats och i så fall om jag får höra något... Blir alltid bra stämning när dem är på plats så vi får hoppas de.

 Efter debutsäsongen som slutade med succé för Parks del där han skapade en hel del rubriker med bland annat ett hattrick mot Visby så gick det  lite trögare den andra säsongen i allsvenskan. Något som till stor del berodde på skador och totalt blev det bara 11 poäng senast.

- Denna säsongen blev rätt tung då jag var skadad stora delar av säsongen och det gjorde att jag spelade bara 15 matcher. Så det påverkade såklart att det blev mindre poäng också från mig om man jämför med tidigare säsong. Ser man till mina två första säsonger i allsvenskan som helhet så har det varit grymt utvecklande och nu hoppas jag ta ännu mer steg kommande säsonger tillsammans med Karlstad.

Vad har du för personliga målsättningar kommande säsong och vad har du för förväntningar på lagets säsong?

- Mycket handlar väl första säsongen om att jag ska komma in i allt snabbt med spelsystem och mycket annat nu när det är ett nytt lag. Men samtidigt vill jag alltid bidra när jag spela och det är något jag kommer fortsätta vilja göra i Karlstad. Ser man till laget är de höga förväntningar och det ska det vara också.

Video: Lagans höjdpunkter säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om: