Internationellt

EXTRA: Salibandyliiga blir F-Liiga

ANNONS

Nytt varumärke ska stärka elitinnebandyn i Finland.

Salibandyliiga är historia. Från idag är F-Liiga namnet på Finlands högsta liga. F-Liiga kommer att vara både herrarnas och damernas högsta serie, vilket omfattar 30 lag (16 damlag och 14 herrlag) och deras nästan 900 spelare.

Målet är att göra finsk innebandys kronjuvel till världens mest värdefulla innebandyliga och göra den till den finska inomhussport som når flest människor.

– Vi är väldigt exalterade! Det här betyder början på en ny era och vi har jobbat väldigt hårt för det här. F-Liiga ger våra klubbar möjlighet till en ny typ av tillväxt; förutom att vara stora i Finland vill vi också göra vårt varumärke internationellt, säger F-Liigas VD Kimmo Nurminen.

– Innebandy är en sport som växer snabbt runtom i världen och vi vill att finska ligan ska bli den som innebandyvärlden är mest intresserad av. Därför ville vi att vårt varumärke ska vara välkänt utanför våra nationella gränser också, fortsätter Nurminen.

Den nya ligan har en egen webbplats (fliiga.com/en) och sociala medier-kanaler öppnar idag, och har utformats för att göra ligan mer kraftfull på marknadsföring och media. Kanalerna kommer även att rikta sig till internationella publiken.

Källa: Pressmeddelande

Den här artikeln handlar om: