#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Förlänger med viktiga duon - samtidigt som flera spelare lämnar laget

ANNONS

Sportchefen: "Givetvis är bådas fortsättning otroligt viktig för oss i vår fortsatta jakt på nya framgångar".

Sillysäsongen för Täby fortsätter och man har sedan tidigare värvat in spelare som Ellen Nyman och Felicia Forsmark för att nämna några, och nu meddelar klubben också att man förlängt kontraktet med två väldigt viktiga spelare inför den kommande säsongen.

Det är nämligen klart att landslagsmålvakten Alexandra Durling och backen Anna Peterzén väljer att bli Täby trogna. Durling imponerade stort för Täby under säsongen 18/19 och storspelade när laget vann ett historiskt SM-guld. Strax därefter blev hon även uttagen i landslaget och var även VM-debutant när Sverige tog sitt sjunde raka VM-guld i december.

Täbys sportchef Robin Andersson är mycket nöjd med de dubbla förlängningarna och tror på en blågul framtid även för Peterzén.

- Alexandra är i mina ögon Sveriges bästa målvakt och kommer fortsätta utvecklas och bli ännu bättre framöver. I Anna har vi en spelare som gått från klarhet till klarhet under sina två säsonger hos oss och jag skulle bli mycket förvånad om hon inte tas ut i landslaget inom en snar framtid. Givetvis är bådas fortsättning otroligt viktig för oss i vår fortsatta jakt på nya framgångar, säger Robin Andersson till Täbys hemsida.

Samtidigt som klubben meddelar de dubbla förlängningarna så står det också klart att man tappar en rad spelare. På hemsidan går det att läsa att Malin Blohm, Matilda Östlund-Visén, Linnea Wiregård, Sanna Ulvhag, Maia Kollberg, Klara Tollin, Minna Skantz och Rebecka Jansson inte kommer att spela i Täbys färger den kommande säsongen.

- Det är alltid tråkigt när spelare lämnar men av olika anledningar också fullt naturligt och vi tackar för deras insatser i klubben och önskar samtliga ett stort lycka till med deras nya utmaningar, säger Robin Andersson till Täbys hemsida.

TV: Se när Täby chockstartade i bortamötet mot Endre från årets säsong. 

Den här artikeln handlar om: