Foto: Magnus C Lydahl

Årets back har gjort sitt #ibsilly-val

ANNONS

Stephanie Boberg: "Vill stå och lyfta bucklan i april"

Idag blev det officiellt att Endres landslagsstjärna Stephanie Boberg blivit utsedd till Årets back i SSL 2019/20, framröstad av huvudtränarna i alla lag. Samtidigt står det klart att hon förlänger sitt kontrakt med Endre.

Klubben skriver i ett pressmeddelande: "Vi är mycket glada och stolta att kunna meddela att Stephanie Boberg skrivit på ett nytt kontrakt som löper över 1 + 1 år. Hon kom till oss från Pixbo 2018 och har meriter som få kan matcha. Hon var med och tog SM-guld 2016 och VM-guld både 2017 och 2019. Ifjol gjorde hon 22 mål och 16 assist på 26 matcher från sin backposition. Stephanie har mycket fin speluppfattning, ett riktigt vasst skott och är oerhört bra i powerplay. Det är mycket roligt att idrottspubliken på Gotland, även fortsättningsvis, får se en sådan världsspelare springa ut i ICA Maxi Arena iklädd ”gul-svart”."

Stephanie Boberg:

- Det som var särskilt viktigt för mitt beslut att förlänga kontraktet var en bra dialog med Endre och för egen del var det viktigt att kunna kombinera allt i mitt liv och nå en bra balans. Jag ser fram mot en ny säsong.

I en intervju med Innebandymagazinet berättar Boberg om sina ambitioner med nästa säsong: 

– Det är så klart att vara den spelaren som jag vill vara, fortsätta utvecklas och göra det som inspirerar mig. Nu kommer det in lite nya spelare och vi har tappat några, men det känns som vi kommer kunna starta säsongen på ett bättre sätt än vi gjorde den här säsongen. Sedan vill man självklart stå och lyfta bucklan i april, det är därför man spelar, för att man satsar på SM-guld.

Video: Höjdpunkter från Endres säsong 2019/20

Den här artikeln handlar om: