Foto: Per Wiklund
Landslaget

Martin Östholms VM-chans som center: "En fördel för mig"

ANNONS

"Jag tycker inte att centersidan är riktigt lika stark som backsidan"

Martin Östholm har sedan han anslöt till Pixbo Wallenstam sommaren 2007 mer och mer blivit ”Mr. Pixbo”. I våras nådde han milstolpen 500 poäng i högsta serien och avslutade sin 13:e raka säsong i klubben. I veckan blev det klart att han förlänger sitt kontrakt.

– Jag tycker nog att det var ett ganska lätt beslut ändå. Jag ville ju någonstans vara kvar här, trivs otroligt bra i Göteborg och Pixbo. Nu börjar jag bli lite till åren också och har inte jättemånga säsonger kvar i kroppen förmodligen. Det kändes bra att förlänga med Pixbo, så får vi se vart det leder och hur jag känner framöver. Just nu kändes det rätt, säger Martin Östholm till Innebandymagazinet.

Inför säsongen 2019/20 tippade SSL-tränarna att Pixbo skulle missa slutspel, men laget slutade på en imponerande tredjeplats. Och förutsättningarna finns för att bli ännu bättre 2020/21.

– Alla våra stöttepelare som är grunden i Pixbo får vi behålla. Och generellt har vi en ganska ung trupp, jag är väl den enda som börjar bli till åren, annars är det många unga. Vi får in några intressanta nyförvärv, Felix Lanver och Marcus Peil som jag tror kommer komma in med spets. Jag hoppas att ytterligare några av de unga killarna kan ta steg och bli kontinuerligt bra SSL-spelare i år. Jag tror vi har stora möjligheter att bara bli bättre och bättre.

Nu är det dessutom VM-år. I december, om allt går som planerat, arrangeras världsmästerskapet för herrar i Helsingfors. Östholm, som bytt position från back till center i Pixbo, har svårt att sia om sina chanser att bli uttagen i årets VM-trupp.

– Mikael Hill (förbundskaptenen) har inte direkt hört av sig till mig under säsongen. Men så länge jag spelar på högsta nivå så är det klart att jag vill sela ett VM, det är inget snack om den saken. Som center eller back spelar inte så stor roll från min sida egentligen. Är jag bra nog så hoppas jag få vara med. Det handlar väl mycket om hur min kropp mår, är jag skadefri och hel så tycker jag själv att jag är bra nog i alla fall. Men det är Hill som ska ta de besluten, om han tycker jag är bra nog. 

Tror du det är en fördel eller nackdel att du bytt position till center?

– Jag vet inte, det får nog andra svara på. Spontant känns backsidan otroligt tuff. Där har vi kanske världens två bästa spelare, Emil Johansson och Tobias Gustafsson, på min högerbacksposition. Jag tycker inte att centersidan är riktigt lika stark som backsidan, så det kanske är en fördel för mig. 

Video: Höjdpunkter från Pixbos säsong 2019/20

Den här artikeln handlar om: