BLOGG: Mr. Silly
Foto: Per Wiklund/Tero Väisänen/Christofer Axelsson
Mr. Silly bjuder på bomber & blindgångare
ANNONS

Kungen över Silly Season avslöjar 6 övergångar i damernas SSL.

Long time no hear, det var ett tag sedan jag avslöjade några övergångar men jag har haft fullt upp med andra åtaganden den sista tiden. Men det innebär inte att jag inte har hört massa nya rykten utan bara att jag inte haft tid att förmedla dem i skrift. Det tänkte jag råda bot på nu och bjuda på en ny bomber&blindgångare från damernas SSL.

I helgen gick Endre ut med att Moa Svanström lämnar Gotland men ingen ny klubb nämndes. Det har ju varit känt ett tag att Svanström och Sambon Kasper Broby, som spelar i Visby, har letat efter ett nytt lag där båda kan spela i SSL. Enligt mina källor har båda skrivit på för blåsvarta Sirius kommande säsong.  

Video: Endres höjdpunkter från säsongen


Kommer ni ihåg sagan om Malin Blohm? För två år sedan jobbade hon som funktionär på SM-finalen i Globen, förra säsongen spelade hon själv i finalen med Täby men drog av korsbandet i finalen och fick stora rubriker när hennes brorsa bar in henne på planen för att hon skulle få fira det avgörande målet med resten av tjejerna. Nu är hon tillbaka igen efter skadan men enligt mina källor kommer det inte bli en comeback i Täby, utan i Nacka Wallenstam.

Karlstadsstjärnan Adina Augustsson har åkt in och ur svenska landslaget och 2017 var hon med och vann guld i Bratislava. Hon är på väg bort från Karlstad och enligt mina källor är hon väldigt nära en övergång till Västerås Rönnby. Det ska bara vara ett par detaljer kvar i kontraktet som måste lösas.

Silvermedaljörerna Pixbo Wallenstam har legat lågt under silly season eller rättare sagt de har inte presenterat några nyförvärv än men man har varit med och huggit på ett par. Men enligt mina källor så har man fyra spelare på gång in. Dels Karlstads Amanda Berggren och Skoghalls Mathilda Jansson, de båda vännerna har gått ut och sagt att de vill spela tillsammans kommande säsong och då är det deras nuvarande klubbar eller Pixbo som gäller. Pixbos andremålvakt Elin Pettersson har lämnat laget och enligt mina uppgifter har Pixbo gjort klart med en ersättare. Det är Lindomes Linnea Wall, som redan är noterad för 3 matcher med Pixbo på dubbellicens den gångna säsongen. Där ska en ordentlig övergång vara påskriven och klar. På tal om dubbellicenser så har Borlänges Ida Eliasson spelat på det med Rönnby den gångna säsongen och på 6 matcher noterades hon för ett mål. Enligt mina uppgifter så är Pixbo och rycker efter hennes underskrift och Eliasson väljer på att flytta till Västerås eller Göteborg.

Dalen åkte ju ur SSL trots högljudda protester och namninsamlingar och det flög pajer både hit och dit ett tag. Men degraderingen är ett faktum och vad som händer med Dalens bästa spelare nu ska bli intressant att följa. En spelare sägs i alla fall vara nyfiken på att kolla efter om gräset är grönare hos grannen. Det är lagkaptenen Clara Forssén som sägs prata med IKSU om en övergång. 

Den här artikeln handlar om: