Champions Cup 2021
Foto: IFF/Martin Flousek/Per Wiklund
Internationellt

Klart: Här spelas Champions Cup 2021 - dessa kan delta

ANNONS

Här är staden som kommer anordna Champions Cup till nästa säsong.

Nu står det klart att det blir i schweiziska Winterthur som nästa upplaga av Champions Cup kommer att spelas, detta meddelar Internationella Innebandyförbundet under torsdagen. Champions Cup är turneringen där mästarna på herr- och damsidan från Schweiz, Sverige, Tjeckien och Finland gör upp i en prestigefylld turnering och i senaste upplagan var det Täby samt Storvreta som tog hem titlarna.

Champions Cup 2021 kommer att spelas inne i AXA Arena i Winterthur och det är en Arena som byggdes så sent som 2018 och är hemmaborgen för schweiziska HC Rychenberg. Rychenberg kommer vara den lokala organisatören under Champions Cup 2021. Turneringen spelas mellan den 9-10 januari nästa år.

- Vi är stolta över att kunna välkomna världens åtta bästa klubblag här i Winterthur. Tillsamman med våra många fans skulle vi vilja presentera Wintethur som en innebandy-stad och göra en fantastisk turnering möjlig i en av Schweiz vackraste arenor, säger Mario Kradolfer till Champions Cups hemsida.

Följande lag kan delta i Champions Cup 2021:
Herr:
Wiler-Ersigen (Schweiz)
Falun (Sverige)
Classic (Finland)
Florbal Mlada Boleslav (Tjeckien)

Dam:
Pirana Chur (Schweiz)
IKSU (Sverige)
Porvoon Salibandyseura (Finland)
Tempish Vitkovice (Tjeckien)

Champions Cup spelas alltså av mästarna från toppfyra-nationerna men på grund av Coronaviruset så kunde inget slutspel genomföras i någon av dessa. Endast Sverige valde att utse en mästare och övriga nationer har nominerat lagen till Champions Cup baserat på tabellställningen i grundserien. 


Den här artikeln handlar om: