Foto: Per Wiklund

Stjärnmålvaktens framtid i Storvreta är osäker

ANNONS

Unga målvaktstalangen har förlängt - men Viktor Klintstens framtid i Storvreta är fortsatt osäker: "Är ovisst".

Han har vaktat målet för Storvreta i samtliga SM-finaler och varit en starkt bidragande faktor att Storvreta vunnit sex SM-guld under 2010-talet. Men framtiden för stjärnmålvakten Viktor Klintsten i Storvreta är fortsatt oklar och han har i dagsläget inte tagit något beslut om hur det blir till säsongen 20/21.

- Jag vet inte, det är ingen kommentar till det. Det är ovisst, säger Viktor Klintsten till Innebandymagazinet.

Vart lutar det åt?

- Det vet jag inte heller, jag kan inte svara på det.

Säsongen som gick avbröts precis innan slutspelet skulle dras igång och tabelltvåan Storvreta fick se Falun utses till svenska mästare, något som tidigare upprört klubben. Men om avslutningen på årets säsong skulle göra det tyngre - eller lättare - för den delen att fortsätta vet inte Klintsten.

- Alltså egentligen borde det bli en trigger att fortsätta men samtidigt... alla på förbundet borde egentligen avgå tycker jag själv med tanke på det beslutet som de gjorde. Jag vill inte beblanda mig med de människorna alls, så på så sätt vill man sluta med innebandy. Men samtidigt så spelar jag ju för Storvreta och inte för förbundet om man säger så. Så såklart vill man ju visa vilka som egentligen är de svenska mästarna.

Men om du inte skulle fortsätta i Storvreta, är det att sluta spela som gäller då eller en flytt eller hur tänker du?

- Nej alltså det är ovisst. Jag kan inte svara på det, jag vet faktiskt inte.

Klintsten missade annars några matcher den här säsongen på grund av en skada, och skadeproblematik och dylikt är något som stjärnmålvakten nu också väger in i sitt beslut.

- Ja absolut. Man har blivit äldre och det märks att jag stått i mål i typ 18 år och det känns i ljumskarna och höfterna. Jag kan inte gå in och bara sätta mig i en kasse sådär längre utan jag måste ha en uppvärmning och liknande. Det krävs mycket-mycket-mycket mer och där innebandyn är så är det svårt att klara av den processen. Man måste ha ett liv utanför och ett jobb, du fattar, och det är en utmaning. Men den är absolut inte omöjlig men det blir svårare och svårare för varje år med tanke på att inte kroppen är där den var.

Men även om framtiden är osäker för Storvretamålvakten så medger Klintsten att tiden för när han måste besluta sig om kommande säsong kommer allt närmre. 

- Ja, det börjar närma sig känner jag.

TV: Se när Storvreta gör sista målen för säsongen 19/20

Du kanske även vill läsa:
Målvakten klar för Storvreta - "Roligt och inspirerande"
Målvakten klar för Storvreta - "Roligt och inspirerande"
Den här artikeln handlar om: