Foto: Johan Lindgren

Backklippan: "Jag stänger inga dörrar för en ny klubb"

ANNONS

Utsågs till bästa back i Herr2an Mittsverige Södra: "Där hittade jag glädjen"

19-årige Jesper Doherty, född 2000, fick ett fint genombrott den här säsongen. Efter 34 poäng (24 mål och 10 assists) på 12 matcher i Herr2an utsågs han av tränarna till seriens bästa back.

– Säsongen kan jag inte annat än vara nöjd med. Jag började säsongen i division 1 med Sundsvall FBC Ungdom, blev tyvärr inte så mycket speltid där så jag valde att gå på till SKB i division 2. Där hittade jag glädjen och formen följde, vilket alltid är kul, säger Jesper Doherty till Innebandymagazinet och beskriver sin spelstil så här:

– Skulle säga att jag är bågspelande back som gärna hänger med upp i anfallen. 

Dohertys SKB Sundsvall slutade på en fin tredjeplats i tabellen.

– Med tanke på att laget startade upp denna säsong och redan första året kvalificerat sig för Herr1an så får man väl säga att laginsatsen i helhet är fullt godkänd. Några dåliga insatser hade vi väl men det går att se förbi i efterhand.

Vilken klubb den talangfulla backen representerar nästa säsong återstår att se.

– Ambitionen för nästa säsong är spel i division 1, jag har inte haft en full säsong där ännu så ser fram emot att se vad jag kan bidra med under en hel säsong. I dagsläget är inget klart inför nästa säsong. Jag stänger inga dörrar för en ny klubb. Sen är det klart att man vill fortsätta och se var resan med SKB i divison 1 leder, förutsatt att pusselbitarna faller på plats.