Foto: Per Wiklund
Produktguiden

Rasade mot att bollen skulle göras större: "Katastrof"

ANNONS

Aprilskämtet om innebandyns största stjärna - bollen - väckte starka reaktioner.

Innebandymagazinet har haft flera aprilskämt genom åren. Men den gången som det väckte starkast reaktioner var nog 2008. Då var den falska nyheten var att innebandybollen skulle bli större till säsongen 2008/09. Den nya bollen skulle ha en diameter som är 1,5 centimeter större än dagens modell, för att den skulle synas bättre i TV-rutan. 

Många förstod att vår ”nyhet” bara var ett aprilskämt. Men inte alla, och responsen var riktigt underhållande. En del glada tillrop, andra som skrev in var väldigt upprörda. 

En läsare skrev i ett mail: ”Katastrof att tv kan gå in och börja leka med sporten och göra den till vad som helst. Tänk er också alla företag som tillverkar bollar och kanske precis investerat i en ny form till att skapa bollar. Det är minsann inte billigt att ändra detta. Vill tv leka så får de byta sport. Vill de ändra så byt färg på bollen till svart eller någon annan färg som syns bättre än vit. 

De som styr och ställer på tv har fortfarande inte lärt sig missen sen kameravinkeln. Låt de som kan innebandy bestämma!”

En norsk läsare var inte alls nöjd: ”For det første er det jo bare å si at dette her er en katastrofe med stor K! Hva har en av innebandyns hovedfordeler vært? Nettopp dette med "zorro", og annet artisteri på høytnivå! For all del volleymål er morsomt å se på, men det er jo ikke sånt man vil se på tv! Hvordan tror du spille vil utvikle seg? Er poenget å spille 0-0? Hvem i all verden tror at dette er en realistisk løsning? Hvis dette går igjennom vil det være en katastrofe for innebandyen, ikke bare i sverige, men i alle innebandyens land!”

Läs fler reaktioner i artikeln från 2008 här.


Video: Säsongens största höjdpunkt? Här avgör Sverige VM-finalen

Den här artikeln handlar om: