Foto: Magnus C Lydahl/Per Wiklund
Coronaviruset

Extra: Dalens överklagan avslås - "Otroligt besviken"

ANNONS

Får inget gehör hos Riksidrottsnämnden - Dalen spelar i allsvenskan 20/21: "Slår fruktansvärt hårt mot oss".

När säsongen avslutades på grund av Coronaviruset så beslutades det att sluttabellerna i SSL Herr och Dam skulle gälla som sluttabeller. Något som i sin tur betydde att Dalens damer fick lämna SSL Dam trots att man hade sex poäng kvar att spela om och därmed hade chansen att spela till sig ett nytt kontrakt till nästa säsong.

Beslutet väckte stor ilska hos Dalen som valde att överklaga Svenska Innebandyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden(RIN) där man bland annat ansåg att det förelåg en jävsituation  - och nu har Riksidrottsnämndens beslut kommit.

Där väljer man att avslå Dalens överklagan och skriver bland annat att beslutet tillkommit i behörig ordning och inte på annat sätt strider mot gällande stadgar eller tävlingsbestämmelser. Och det är ett beslut som därmed innebär att Dalens damer får spela i Allsvenskan till hösten, och det är ett besviket Dalen som Innebandymagazinet pratar med under torsdagen.

- Jag tycker att det är en stor skandal. Jag är otroligt besviken över hur de har tagit det här beslutet, jag tycker att det är konstigt att Riksidrottsnämnden tar ett sånt här beslut per capsulam alltså att de skickar ut ett förslag och tar ett beslut utan något möte där de diskuterar det här. Jag är enormt besviken på Riksidrottsnämnden och att det kan gå till så här, att de nonchalerar jäv-situationen som är i styrelsen.. det känns märkligt allting, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag hade förväntat mig att Riksidrottsnämnden iallafall hade skickat tillbaka det här till Svenska Innebandyförbundet för att verkligen gå igenom, är inte innebandyn och IBK Dalen mer värda än att vi skickar ett per capsulam och tar ett beslut utan att ta reda på allting?

När Innebandymagazinet når Karlsson så har han ännu inte hunnit prata med några av spelarna i laget efter dagens besked. Men klart är att det här blir ett tungt bakslag för ett Dalen som länge varit synonymt med SSL på både dam- och herrsidan.

- Det här är en katastrof, det här slår fruktansvärt hårt mot oss. Vi har varit i SSL väldigt länge och det är klart att vi vill vara där och satsa på det, inget snack om det, och sen kommer det här nu och jag tycker att vi har blivit orättvist behandlade. Jag tycker att det har varit nonchalant av Svenska Innebandyförbundet och jag tycker det är nonchalant nu av Riksidrottsnämnden, jag är jättebesviken.

Framtiden för SSL-innebandyn i Umeå är osäker också för konkurrenten IKSU där det tidigare har rapporterats att laget riskerar att läggas ner till kommande säsong. Och att Umeå då skulle tappa båda sina SSL-lag till säsongen 20/21 vore ett tungt slag för staden.

- Det hade varit en katastrof, det hade inte varit roligt på något sätt. Vi vill ju vara innebandyns huvudstad och skulle det här hända så.. ush, nej det hade inte varit något roligt alls. Där tycker jag också att Svenska Innebandyförbundet borde tänka till om det nu ska vara så att det är något lag som drar sig ur så undrar jag varför man inte kan sätta upp IBK Dalen som förstareserv? Just nu är det väl Göteborg som står på första tur men varför kan man inte ändra på det? Man var ju tvungen att flytta ner ett lag i en serie som inte var färdigspelad.

Under tiden som gått sedan säsongen tog slut, har ni skissat på någon eventuell plan för hur ni ska göra ifall det blev allsvenskan till hösten eller hur har ni tänkt?

- Vi har bara sagt att vi ska satsa stenhårt oavsett om det är SSL eller Allsvenskan och försöka få ihop ett så bra lag som möjligt, och jag hoppas att alla spelarna stannar.

Ja sillymässigt, hur tänker du kring truppen nu, tror du att ni tappar några spelare?

- Jag vet inte, det är svårt att säga idag men jag hoppas att alla stannar hos oss.

TV: Här gör Dalen sitt sista SSL-mål för säsongen 19/20.



Den här artikeln handlar om: