#ibsilly
Foto: IFF

Finsk mästare till SSL-klubb

ANNONS

Malmö har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2020/21...

... och det är ingen mindre än det finska mästarlaget SB-Pro:s landslagsmålvakt Tiltu Siltanen.

Tiltu Siltanen är född 1989 och spelar för det finska mästarlaget SB-Pro. Hon beskrivs bl.a. som en position- och greppsäker atletisk målvakt med mycket rutin från stora matcher. I vintras besökte hon Malmö och nu är övergången signerad.

– Detta är en värvning i högsta internationella klass och en tydlig signal med att vi menar allvar. Säsongens sportsliga framgångar och lagets utveckling ligger såklart till grund för att vi är intressanta för utländska toppspelare. Tiltu kommer förutom starkt målvaktsspel tillföra mycket rutin och professionalitet till laget, kommenterar sportchefen Mats-Ola Nimgård i ett pressmeddelande.

Tiltu har över tio säsongen i den högsta ligan och närmre 50 landskamper med Finland och två VM-slutspel. Hon har också spelat fyra Champions Cup slutspel för klubblag.

– Perfekt att få in en målvakt med massor av internationell erfarenhet och en stor hunger på att utvecklas, detta spetsar helt klart till konkurrensen. Jag vill påstå att vår målvaktsuppsättning är svårmatchad i ligan och vårt försvarsspel kommer växa ytterligare med den. Tiltu är en ruskigt actionssnabb, aktiv och aggressiv målvakt som gillar att styra sitt försvar. Hon kommer till Sverige för att utvecklas, utmaningen i världens bästa liga och vinna såklart, kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson.

Den här artikeln handlar om: