Foto: Christer Andersson

22-årige Nykvarnbacken hyllas - redo för Allsvenskan?

ANNONS

Flera vill se Mattias Karlström ta klivet uppåt: "Ingenting är spikat"

Läs också: Årets 75 bästa spelare och tränare i Herr2an

När tränarna i Herr2an Södermanland fick rösta fram säsongens bästa back i serien så var det ingen större tvekan. Nykvarns Mattias Karlström hyllas för sin snabbhet och förmåga att gå igenom motståndarförsvar på egen hand. 22-åringen gjorde 37 poäng på 15 matcher och flera menar att Karlström borde spela högre upp i seriesystemet.

Ett naturligt steg vore att ta klivet upp i Allsvenskan, där Nykvarns representationslag huserar.

– Ingenting för framtiden är klart ännu, men jag är ganska säker på att jag blir kvar i föreningen då jag gillar vad vi håller på att bygga upp. Sedan om jag stannar kvar i division 2 eller väljer att kliva uppåt till Allsvenskan med Nykvarn låter jag vara osagt för tillfället då ingenting är spikat, säger Mattias Karlström till Innebandymagazinet.

Vad tycker du själv om din säsong?

– Jag tycker personligen att jag har gjort en ganska stabil säsong, jag hade ganska höga förväntningar på mig själv innan säsongstart. Framför allt ville jag bidra med mycket poäng vilket jag tycker jag har gjort. Tyvärr räckte det inte hela vägen i år men över helhet när man blickar tillbaka så måste jag ändå säga att jag är nöjd med lagets prestation trots alla avhopp vi haft under säsongen.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

– Jag skulle säga att jag är en offensiv back och försöker alltid vara ett hot framåt i banan. Mina styrkor i spelet är nog framförallt min snabbhet, skottet och spelförståelsen. Men under senare år har jag även försökt vässa till defensiven.

Ni slutade trea i tabellen, vad säger du om lagets säsong som helhet?

– Som jag sa förut så har vi haft mycket tapp under säsongen av både spelare och ledare så det är klart att det har varit några uppförsbackar under säsongens gång, trots det så tycker jag att vi har gjort en godkänd säsong. Laget är fortfarande lite i en uppbyggnadsfas så det bådar gott för framtiden.