#ibsilly
Foto: Richard Axell, Mullsjoais.se

Supersuccén Jan Zaugg har gjort sitt val

ANNONS

Schweizaren Zaugg har gjort braksuccé i SSL den gångna säsongen i Mullsjö och idag kom beskedet var han spelar nästa säsong.

Mullsjöfansen kan redan nu ta helg och börja fira att succényförvärvet Jan Zaugg kommer att stanna kvar minst ett år till i Mullsjö. Med 43 mål och 17 assist i sin debutsäsong i SSL är schweizaren en kandidat till årets rookiepris. Det har pratats länge om att Zaugg skulle flytta tillbaka till Schweiz och Köniz men mullsjöfansen och längtan till att få spela slutspel fick schweizaren på andra tankar.

- Jag ser verkligen fram emot att spela inför MAIS-supportrarna igen. Stämningen i Nyhemshallen är helt otrolig. En annan avgörande sak är förmodligen att vi inte kunde spela slutspelet och det var faktiskt en av anledningarna till att jag kom till svenska ligan. Slutspelet har ännu större betydelse uppe i Sverige och jag gillar verkligen att spela många matcher på kort tid, säger Zaugg i ett pressmeddelande.

Video: Ett av Zauggs hattrick den gångna säsongen

Fansen betydelse återkommer när Zaugg berättar om sina höjdpunkter från sin debutsäsong.

- Självklart har hemmamatcherna varit höjdpunkterna. Både för att vi har presterat bra i nästan varje match, men framför allt tack vare våra supportrar som är helt fantastiska. Stämningen i Nyhemshallen är helt otrolig. Även när man tänker före matchen att i dag kommer det nog inte jättemånga till arenan, så är atmosfären häftig varje enskild match. Jag ser verkligen fram emot att dra på Mullsjötröjan och spela inför MAIS-supportrarna igen!

Sportchefen Jesper Axell är mer än nöjd över förlängningen:

- Svenska Superligan och alla Mullsjösupportrar är att gratulera, nu får vi se Zauggs innebandykonster ytterligare en säsong. Minst. Alla delar i ett lagbygge är såklart oerhört viktiga och jag gillar verkligen den här delen av säsongen när truppen börjar formeras. Men jag skulle ljuga om jag sa att den här förlängningen inte sticker ut och känns extra bra. Ett av mina absolut lyckligaste tillfällen under mina 17 år som sportchef i MAIS. Jag vill tacka Jan Zaugg och hans agent Andreas Kronenberg för gott samarbete.

Den här artikeln handlar om: