#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl

Linköpings nyförvärv om varför han lämnar Onyx

ANNONS

Viktor Palm är klar för Linköping och nu undrar alla om även radarpartnern Jesper Ekström kommer ansluta?

Viktor Palm har öst in poäng i allsvenskan för Onyx i över ett decennium och gjort mer än 800 poäng för sin moderklubb. Anbuden från SSL har varit många under årens lopp men varje säsong har han tackar för visat intresse men vänligen nobbat SSL-lag efter SSL-lag fram tills igår då det stod klart att Linköping lyckats värva 28-åringen. För Innebandymagazinet berättar Palm varför han äntligen valde att tacka ja till lockropen från SSL. 

- Viljan att testa SSL och tävla med och mot de allra bästa har blivit starkare och jag känner mig redo. Det i kombination med att det passar mig väldigt bra i livet just nu gör att jag vill ta chansen. 

De senaste fyra säsongerna har Palm snittat över 60 poäng per säsong i allsvenskan och han flyttar till Linköping för att fortsätta ösa in poäng.  

- Jag kommer till Linköping för att jag vill leverera, så förhoppningsvis blir min roll liknande den jag har nu. Allt höjs ett snäpp i tempo och kvalité, men det gäller ju även omgivningen man spelar i. Det handlar nog bara om att komma in i det så fort som möjligt.

Video: Palms sista mål i Onyxtröjan

Förutom två matcher med Balrog säsongen 2012/13 har Palm spelat hela karriären i Onyx så det kommer bli en lustig känsla att inte spela inför hemmapubliken i Rosvalla kommande säsong. Men det kändes som om detta var den sista chansen och nu eller aldrig som gällde om det skulle bli något spel i SSL. 

- Det stämmer. Har alltid trivts otroligt bra i Onyx och det har oftast varit ett ganska enkelt val att stanna. Men när Linköping hörde av sig och jag var nere och kände på det så kände jag direkt att det är rätt läge och en möjlighet för en ny utmaning.

I Onyx har Palm allt som oftast kamperat ihop med radarpartnern Jesper Ekström och senast de spelade tillsammans ifjol kom de etta och tvåa i poängligan i södra allsvenskan. Då valde Ekström att gå till Mullsjö men han har sagt upp sitt kontrakt där och det är oklart var han kommer att spela kommande säsong i dagsläget. Så man kan ju misstänka att Palm försökt att värva med honom till Linköping. 

- Nej vi har inte pratat något om det. Jag vet att han funderar på vart han ska spela nästa år, men han har inte tagit något beslut vad jag vet.

Den här artikeln handlar om: