Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Nya rekommendationerna - ställ in inomhusträningar

ANNONS

Se Folkhälsomyndighetens nya råd för att minska spridningen av Coronaviruset Covid-19.

På grund av den rådande situationen med Coronavirusets spridning i Sverige och världen så har flertalet idrottsevenemang ställts in däribland SM-slutspelet och SM-finalen i Ericsson Globe. Nu har Folkhälsomyndigheten publicerat nya råd och riktlinjer gällande Covid-19 där man bland annat uppmanar föreningar att inte längre träna inomhus.

- Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning. De nya allmänna råden innebär att man bör undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Det är också viktigt att människor håller avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson till Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vidare listar man några punkter med råd där utomhusträningar är en av dessa.

• Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus och begränsa antalet åskådare. Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.

• Ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.

Folkhälsomyndigheten skriver samtidigt att personer över 70 och de som tillhör andra riskgrupper bör begränsa sina fysiskt nära kontakter med andra och helt undvika att åka med kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel.

- Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd har den 31 december 2020 som slutdatum. De kan upphävas före slutdatum, eller förlängas, om det behövs, skriver Folkhälsomyndigheten vidare.

Läs de nya allmänna råden från Folkhälsomyndigheten gällande Covid-19 här!

Den här artikeln handlar om: