#ibsilly
Foto: Adam Troy

Storvretas nästa värvning: "Passar perfekt in"

ANNONS

Anton Birgersson beger sig norrut för att jaga SM-guld med Storvreta efter flera säsonger i Warberg.

− Storvreta jobbar just nu med början till en generationsväxling och Anton passar perfekt in här, ung men med massor av SSL-rutin. Vi ser Anton som en investering för framtiden. Vi är jättestolta att kunna presentera honom för vår hemmapublik. En modern spelare som behärskar flera positioner. Välkommen till Uppsala och Storvreta IBK Anton, säger sportligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Efter åtta säsonger i Warberg är det alltså dags för Anton Birgersson att flytta till Uppsala och Storvreta. Anton Birgersson kan användas som både back och forward och ser fram emot sin nya utmaning. − Det är en väldigt stor klubb som varit framgångsrik länge och jag kan inte få bättre förutsättningar än här, säger Anton Birgersson.

På frågan om han förväntningar på kommande säsong är svaret solklart.

− SM-guld!

En person som har väldigt bra koll på Anton Birgerssons kvalitéer är nya tränaren Oscar Lundin då de kamperat ihop i Warberg IC.

− Ser mycket fram emot att få jobba med Anton igen. Han har färdigheter som jag tror och hoppas ska kunna blomma ut ytterligare med mer kvalité runt omkring sig. Han har ett vasst avslut från distans och kan även hitta sina medspelare från egentligen alla positioner. Sedan ska vi ha respekt för att detta blir något helt nytt för hallandssonen, vi måste ha tålamod, säger Storvreta IBK:s kommande tränare Oscar Lundin.

Den här artikeln handlar om: