#IBSILLY
Foto: Per Wiklund

Mullsjö-stjärnan har bestämt sig om framtiden

ANNONS

Förlänger kontraktet med två år: "Vill vinna ett guld med Mullsjö och jag tror vi kan ha bra chanser på det kommande säsonger"

Mullsjös Sebastian Palmqvist har ryktats till Schweiz under årets sillysäsong och medgav i en intervju med Innebandymagazinet tidigare i mars att det fanns några andra klubbar än Mullsjö som han diskuterat framtid med när hans kontrakt nu gick ut med klubben.

- Det är några stycken som jag pratat lite smått med. Jag trivs bra här men vi får se vad som händer med allt från ledarstab till ekonomi. Skulle till exempel en sådan som Zaugg flytta tillbaka så kanske det är dags att röra på sig också. Det skulle vara kul att följa med honom till Schweiz och spela där nere när man har en kompis också. Det är mycket som kan hända och ske och jag vet inte så mycket mer än så just nu, sa Sebastian Palmqvist till Innebandymagazinet då. 

Men nu står det klart att det inte blir någon flytt utan att det blir en fortsättning i Mullsjö för Sebastian Palmqvist i ytterligare två år, detta meddelar klubben genom ett pressmeddelande under tisdagen.

- Oerhört glädjande för oss. Sebastian är verkligen en nyckelspelare och hans signatur har varit väldigt viktig för oss, säger Daniel Unoson från Mullsjös sportgrupp i ett pressmeddelande.

Palmqvist kom till Mullsjö för att gå på Mullsjögymnasiets innebandyprofil redan inför säsongen 2010/2011. Han blev snabbt ordinarie i Svenska Superligan redan i unga år och har sedan dess, trots rykten om flera andra klubbar, varit kvar i föreningen under alla dessa år och verkligen varit en viktig anledning till att Västgötaklubben etablerat sig som ett topplag.

- Anledningen till att jag stannar är främst för att jag vill vinna ett guld med Mullsjö och jag tror vi kan ha bra chanser på det kommande säsonger, säger Sebastian Palmqvist i ett pressmeddelande.

Senaste säsongen blev en minst sagt märklig säsong men Palmqvist ser det positiva och tror att klubben kan gå stärkta i både tränarbyte och inställt slutspel.

- Vi har trots tränarbyten gått stärkta ur detta som lag och förhoppningsvis klubb. Det blev såklart ett tråkigt slut eftersom slutspelet blev inställt men samtidigt gör det att man längtar ännu mer till nästa slutspel.

Trots en turbulent säsong gjorde Palmqvist som vanligt en stabil säsong där han landade på 43 poäng fördelat på 16 mål och 27 assist. Han är dock inte nöjd där utan vill bli bättre. Både individuellt och med laget.

- Jag behöver höja min lägstanivå samtidigt som jag ska fortsätta vara kreativ i det offensiva spelet. Slutmålet är självklart att jag vill bli en etablerad landslagsspelare.

Daniel Unoson, Mullsjös sportgrupp:

- Sebastian visar att han vill slutföra det han påbörjat, att ta Mullsjö AIS mot toppen. Vi är säkra på att han kommer ta ytterligare steg på planen och konstaterar att han kommer fortsätta ge oss glädjestunder i viktiga matcher.

TV: Se Sebastian Palmqvists sista mål för säsongen 19/20 nedan.

Den här artikeln handlar om: