Foto: Per Wiklund

Konkurrensen ökar på rightplatsen i Storvreta

ANNONS

Två rightspelare in på bara några dagar: "Klart att det blir mer konkurrens".

Jimmie Pettersson och Storvreta har nyligen avslutat en säsong som innebar att man slutade på en andraplats i SSL Herr och där man fick se rivalerna Falun tilldelas guldet när slutspelet inte kunde genomföras på grund av Coronaviruset.

- Den har varit lite skum hela vägen och framförallt avslutningen blev ju skit liksom. Det är skittråkigt att det blev som det blev, man går ändå och ser fram emot det här hela säsongen med slutspel och allt det här. Det är det man tränar för och det man lägger upp hur man ska träna inför, sen att man inte får spela det är såklart skittråkigt, säger Jimmie Pettersson till Innebandymagazinet.

För Petterssons del väntar ytterligare en säsong i Storvreta då han i fjol tecknade ett tvåårskontrakt, och allt fokus ligger där menar Pettersson.

- Det är som du säger, jag har ett kontrakt och just nu är tanken att jag ska spela ut mitt kontrakt. Jag har inte tänkt så mycket mer än så.

Men Pettersson har fått lite konkurrens på rightpositionen i Storvreta under de senaste dagarna. I helgen blev det klart att Filip Eriksson ansluter till Uppsalalaget och tidigare idag bekräftade klubben att man värvat in Anton Birgersson från Warberg, och konkurrensen kommer sporra stjärnforwarden.

- Det är kul, det är riktigt duktiga spelare som jag tror framförallt har en framtid i Storvreta, de är ju unga killar som har framtiden framför sig. Det är klart att det blir mer konkurrens men samtidigt gäller det att man höjer sig själv och presterar och visar att man fortfarande ska spela och gör det bra.

Eriksson är en renodlad forward medans Birgersson kan användas både som forward och back, och även Pettersson har synts på sin tidigare backposition lite under den här säsongen tillsammans med Storvreta. Men på frågan om det blir mer back som gäller i höst är stjärnsnipern osäker i dagsläget.

- Jag vet faktiskt inte. Jag har inte pratat med Oscar(Lundin, nya huvudtränaren) alls om nästa säsong men jag vet att han håller på och tar kontakt med alla och vi ska prata i veckan också. Jag får höra vad hans tankar är om det men det är klart att jag håller det öppet, jag tycker det var roligt att spela back också och skulle jag behövas mer där så kan jag absolut spela där. Jag är öppen för vilken position som helst, det gäller att ta den rollen man får och prestera på den.

Men att Storvreta får ett slagkraftigt lag även till nästa säsong råder det ingen tvekan om.

- Ja verkligen, det får man säga att de har gjort ett bra på sportchefs-delen. Det är Storvretas mål att vara med varje år och slåss om bucklan och de ger oss förutsättningarna genom att bygga ihop ett lag som ska kunna vinna det, det ser väldigt ljust ut.