#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Kalmarsundsikonen avslutar karriären

ANNONS

Kalmarsund blir en profil fattigare till säsongen 20/21: "Höjdpunkten är såklart avancemanget till SSL".

Sillysäsongen innebär inte bara nyförvärv utan att flera spelare avslutar karriären, och en av dessa är Kalmarsunds Johan Wittberg som nu efter en lång karriär väljer att lägga klubban på hyllan. Wittberg har varit med i Kalmarsund sedan föreningen bildades och gjorde nyligen sin nionde säsong i klubben.

- En fantastisk resa är nu över. Från Lindsdals sporthall som 10-åring med mamma & pappa vid sidan, via Torsås och Schweiz, till SSL inför 1600 personer i KIFAB Arena, säger Johan Wittberg till Kalmarsunds hemsida och fortsätter:

- Jag ser tillbaka på en lång karriär där jag fått uppleva så fantastisk mycket roligt och fått lära känna så otroligt många fina människor. Det är lika mycket värt som alla segrar tillsammans. Höjdpunkten är såklart avancemanget till SSL i Flemminghallen våren 2018 och bussresan och festen som väntade därefter. Stort tack till alla ledare och lagkamrater genom åren som varit en del av min och till slut FBC Kalmarsunds resa!

Wittberg fick också vara med om flytten till nybyggda KIFAB Arena som skedde mitt under årets säsong.

- Avslutningsvis det största tacket till publiken i Kalmar och Färjestaden! Det har varit ett privilegium att få spela inför er, ni är utan tvekan Sveriges bästa publik!

Totalt blev det 210 matcher och 276(144+132) poäng för Wittberg i Kalmarsunds tröja, och någon som haft många år tillsammans med Wittberg är Adam Kallenberg.

- Wittberg är den sista i sitt slag, plikttrogen, professionell och sätter alltid laget före jaget. Det har varit en ynnest att fått vara en liten del av hans karriär, säger Adam Kallenberg till Kalmarsunds hemsida.

- Många har kommit och gått. Att byta klubb är inget för honom, han förstår och värdesätter lojalitet. Ett kontrakt skrev han under på med ett biltak som underlägg.

- Han har förtjänat rubrikerna med en inställning och en arbetsinsats få kunnat matcha. Sprungen ur ett granitblock har han nedkämpat motståndare efter motståndare och vunnit deras respekt. Innebandyns största vader lämnar ett tomrum efter sig

Den här artikeln handlar om: