#ibsilly

Helsingborgs silly-glädjebesked

ANNONS

Poängkungen har bestämt sig - förlänger kontraktet med två år

Max Wahlgren packade tidigare väskan och lämnade Linköping för Helsingborg mitt under brinnande säsongen, och i Helsingborg har forwarden hittat gammal god form där han på 18 matcher svarade för hela 26(22+4) poäng. Kontraktet som han då skrev på gällde säsongen ut och när Innebandymagazinet pratade med Wahlgren tidigare i mars ville han inte sia om framtiden.

- Det är två matcher och ett eventuellt slutspel kvar och jag tänker spela klart det innan jag funderar. Men det är klart att jag trivs bra här, inget snack om den saken. Men som jag sa förut så vore det knäppt om jag sa att jag stannar och sen så stannar jag inte, då blir det ett jävla liv på folk, sa Max Wahlgren till Innebandymagazinet då.

Men nu står det klart att Wahlgren och Helsingborg kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt. Och lagets tränare Niklas Pålsson är mycket nöjd med förlängningen man nu presenterat.

- Det betyder jättemycket såklart. Han har varit sjukt viktig för oss i kampen om en slutspelsplats, även om vi inte fick spela det nu. Men han var precis den injektionen offensivt som vi behövde och hoppas på när vi plockade in honom där i november-december, säger Helsingborgs tränare Niklas Pålsson till Innebandymagazinet.

Och för Helsinborg blir Wahlgren en spelare man nu kan bygga spelet kring under kommande två säsonger, och Pålsson menar att det kanske inte blir tal om att spendera allt för mycket under årets sillysäsong.

- Man försöker anpassa omgivningen kring sina spetsspelare så mycket som möjligt. Sen är det klart att vi håller i pengarna och fokuserar mycket på det först och främst med tanke på den rådande situationen med Corona och så vidare. Det är inte så att vi kan öppna stora plånboken och gå ut och värva utan vi försöker jobba smart. Vi kommer bygga laget som vi gjort tidigare och få ut max av våra bästa spelare och där är Max givetvis en av dem.

 Se lite statistik och highlights från Max Wahlgren i Helsingborgs klipp nedan.

Den här artikeln handlar om: