Chockbeskedet
Foto: Per Wiklund

"Ett jättetråkigt besked för hela innebandy-världen"

ANNONS

Lagkompisar och landslagskollegor hyllar Sara Steen som avslutar sin karriär på grund av skador.

Igår kom chockbeskedet att Endre Stjärnan Sara Steen lägger klubban på hyllan vid 24 års ålder efter 312 poäng i SSL på 287 matcher och 45 poäng på 28 landskamper vilket gav henne 2 SM-brons och 2 VM-guld. Anledningen till beslutet är motivationsbrist efter flera tunga skador de senaste säsongerna. Så här sa Steen till Innebandymagazinet tidigare idag om varför hon valt att avsluta karriären för gott.

- Det har varit några tuffa säsonger med skador och det har gjort att jag tappat motivationen lite. Jag vill vara den som alltid ger 100% i allt och känner att jag inte kommer kunna göra det längre.

Den gotländska virvelvinden har varit fenomenal på att ösa in mål för sitt Endre match efter match och precis som alla andra stora målskyttar i innebandy och andra sporter har hon den där speciella egenskapen. Den där egenskapen som gör att man inte lagt märke till henne så mycket under matchen men när man sedan kollar i målprotokollet så har hon likväl gjort ett hattrick.

Video: Sara Steen sista mål i Superligan kom den 19 januari mot Karlstad, vilket även blev hennes sista match.


Innebandymagazinet har pratat med  flera lagkamrater och landslagsspelare som sörjer hennes beslut och säger så här om det:

- Jättetråkigt att höra. Svensk innebandy tappar en av de bästa vi haft. Hon är en riktigt hårt arbetande lagspelare med ett unikt målsinne. Sara är grym att ha i ett lag, en sjukt härlig tjej som alltid sprider glädje, säger Moras och svenska landslagets kapten Anna Wijk.

- Jag tycker att Sara är en slitvarg som har ett målsinne som få. Hon är väldigt duktig i placeringsspelet och får på något sätt in bollen från alla möjliga vinklar vilket gör hennes spelstil unik skulle jag säga. Hon är en person som alltid vill ge hundra och det är klart att det är tråkigt när innebandyn blir en profil mindre men jag stöttar Sara i hennes beslut och hoppas hon får en fin tid som innebandy-pensionär, säger lagkamraten och landslagskollegan Stephanie Boberg.

- Det är givetvis tråkigt att Sara väljer att avsluta sin karriär. Jag har alltid tyckt om att spela med henne i landslaget och har gjort det i två VM dessutom. Hon är otroligt omtänksam, trevlig och har alltid visat vägen på planen! Det är en förlust för det svenska landslaget och SSL att en sådan otroligt bra spelare inte fortsätter men jag tror att hon kommer lyckas lika bra vid sidan av den, säger IKSUs och landslagets Cornelia Fjellstedt.

Avslutningsvis tackar Sara Steens arvtagerska, Ellen Bäckstedt, sin idol för all hjälp och stöttning som hon fått under sina två år i Endre. 

- Ett jättetråkigt besked för oss i laget och även för hela innebandy-världen. Hon är en fantastisk människa och innebandyspelare och jag vet att många har henne som förebild. Hon har presterat på högsta nivå sen hon var 14 och det är sjukt imponerande men samtidigt förstår jag hennes beslut fullt ut. Hon har varit skadad en hel del de senaste säsongerna och det tar såklart bort en del av glädjen till sporten.

Jag har känt Sara i två år och lärt mig väldigt mycket av henne. Hon är alltid den som gör sitt yttersta för att det ska gå bra för laget och struntar nästan i hur det går för henne själv. Hennes målsinne är något extra och det är något vi och fansen kommer sakna. Hon är väldigt omtänksam, både på och utanför planen och vill att alla ska må bra. Under mina två säsonger i Endre har hon bidragit med väldigt mycket energi, glädje och skratt och jag kommer inte glömma hur det är att ha Sara i laget. Hon är grym och det kommer vara svårt att ersätta henne, det har varit en ära för mig att spela i samma lag som henne.

Jag är dock säker på att hon inte kommer kunna vara ifrån innebandyn helt utan på något sätt vara delaktig i Endre, om inte så i alla fall på läktaren i Ica Maxi Arena!


Den här artikeln handlar om: