#ibsilly
Foto: Per Wiklund/Peter Lindblad

9 sillynyheter från SSL och Allsvenskan

ANNONS

En av världens bästa spelare i Malmö och Helsingborgs första nyförvärv.

Helgen som gick bjöd på massor av värvningar och förlängningar som hamnade lite i skymundan av att Filip Eriksson är klar för Storvreta och att Sara Steen lägger klubban på hyllan. Så här här kommer ett snabbt #ibsillysvep om du missat någon av de lite mindre övergångarna under helgen.

SSL Herr

Ludvig Öberg, Växjö Vipers från Herr1an-laget

- Ludde är en galet intressant spelare för oss. Han är väl bekant med SSL-miljön där han under den gångna säsongen både tränat och spelat matcher, vilket kommer att underlätta steget från div.1 och Juniorallsvenskan. Att få med en modern back och dessutom rightskytt passar väldigt bra in i vårt lagbygge. Vi ser även en framtida naturlig ledare som redan varit lagkapten i både Juniorallsvenskan och div.1, säger tränare Johan Schönbeck i ett pressmeddelande.

Linus Malmström, till FC Helsingborg från Åstorp/Kvidinge IBS

- Vi är väldigt glada att Linus valt att spela för FCH de två kommande säsongerna. Linus matchar vår profil med unga lokala spelare helt perfekt! Jag tror att det är helt rätt läge för honom att ta klivet till SSL med en riktigt bra säsong i ryggen! I Linus får vi en rightforward med ett skarpt spelsinne och fantastiskt avslut! Han kommer vara med och tillföra omgående, säger tränare Niklas Pålsson till lagets hemsida.

Joakim Alvinder, förlänger med Sirius

- Den notoriske poängspelaren med världens längsta klubba stod för 40 poäng denna säsong och har nu bestämt sig för att vara med på den nya resa som klubben går in på, skriver laget på Twitter.

SSL Dam

Cecilia Di Nardo, förlänger med Malmö FBC

- En av världens bästa innebandyspelare förlänger med Malmö FBC. Danska Cecilia Di Nardo med hela sex VM-slutspel i ryggsäcken ska ta Malmö till SM-guld, skriver Malmö i ett pressmeddelande.

Elin Rosén, förlänger med Malmö FBC

- Elin har i stark konkurrens verkligen klivit fram den här säsongen och hållit en hög jämn nivå. Detta kryddat med att Elin har stått för helt matchavgörande räddningar i flera matcher, säger tränare Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande.

Allsvenska Herr

Rasmus Ekström, förlänger med Visby IBK

- Rasse har utvecklats enormt senaste säsongen och hans högsta nivå har visat sig stå sig mycket väl i SSL vilket vårt sikte är inställt på, säger sportchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.

Marck Lundberg, ny huvudtränare i Åstorp/Kvidinge IBS

- Marck är en tränare vi har följt under flera år. När möjligheten dök upp fanns det ingen tvekan om att knyta honom till föreningen. Marck är en bra person med lång erfarenhet från innebandy på elitnivå. Vi är övertygade om att han kommer klicka i med övriga ledare och bidra till framtida utvecklingen. Vi ska tillsammans med Marck och hans kunskap ta nästa steg och etablera oss i Allsvenskan. Vi alla är mycket nöjda att han valde oss. Välkommen Marck, säger senioransvarig Ola Rolf till lagets hemsida.

Allsvenskan Dam

Lasse Lundberg, ny tränare i Sundsvalls IBF

- Vi har ett lag. Sedan beror det lite på hur jag vill forma det. Det finns några jag kommer att höra av mig till. Vi ska skapa vårt eget öde här. Det finns förbannat många bra spelare. Nu ska man gå in i bubblan och se till att försöka vinna. Det känns förbannat kul, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

Sofie Claesson, värvas till Hovslätt IK från Jönköping IK

- Vi har det stora nöjet att presentera årets första nyförvärv i form av Sofie Claesson. Sofie är fostrad i Skillingaryds IK men har de senaste åren spelat i JIK och SSL. Hon kommer med mycket erfarenhet och rutin som forward. En klassvärvning om vi får säga det själv, skriver Hovslätt i ett pressmeddelande.



Den här artikeln handlar om: