INNEBANDYCOACHEN 2019/20
Foto: Privat

Mikael Blomgren blev dubbel vinnare i Innebandycoachen

ANNONS

Slutade etta i SSL Dam och delad etta i SSL Herr: "Jag gillar den här typen av tävlingar"

Managerspelet Innebandycoachen, som arrangeras av Innebandymagazinet.se och administreras av Everysport Media Group, ger prenumeranter möjlighet att visa sina SSL-kunskaper och tävla mot andra. Baserat på vilka man tror blir säsongens bästa spelare i SSL Herr och SSL Dam sätter man samman ett lag bestående av de sex spelare som man tror gör flest poäng under säsongen - och kan sedan coacha aktivt med spelarbyten vecka för vecka.

Säsongen 2019/20 skapades över 500 lag och den slutliga vinnaren, ”Säsongens coach”, blev Mikael Blomgren i SSL Dam med sitt lag ”Blommans Guldlag” som skrapade ihop 457 poäng. Blomgren kom också på delad första plats i SSL Herr med Gustaf Winges och hans ”Hornavan BK”, båda slutade på 553 poäng.

Priset var biljetter till SM-finalerna i Globen 25 april, och eftersom evenemanget är inställt blir det istället biljetter till nästa års finaler.

Hur känns det att ha blivit Säsongens coach?

– Det känns såklart roligt! Och dessutom extra kul att jag lyckades ta hem segern i både dam- och herr-coachen. Jag gillar den här typen av tävlingar, där man kan fundera och klura, och samtidigt följa en sport man gillar, säger Mikael Blomgren till Innebandymagazinet.

Berätta lite om din innebandybakgrund!

– Jag är fotbollspelare i grunden, och fokuserade på fotbollen i ungdomsåren. När jag blev äldre så halkade jag in på innebandy! Spelade några år långt ner i divisionssystemet och även ett antal år på motionsnivå. Senaste sju-åtta åren så har jag coachat mina barn på innebandyplanen, senaste säsongen för Täby FC P05 Attunda på ”röd nivå” och Åkersberga IBF:s DJ/JAS-lag. Jag är innebandynörd och tittar på en hel del innebandy.

Vilka spelare är det som du har förlitat dig mest på under säsongen och varför?

Generellt: Målvakterna ger för få poäng, så jag har inte satsat alls på dem. Jag har lagt mest krut på backarna, då de får dubbla poäng i förhållande till forwards. Jag har mestadels letat spelare i topp- och slutspelslagen, vilket ju är rätt naturligt då de oftare gör fler mål än motståndarna.

Dam: Jag har förlitat mig väldigt mycket på de "tyngsta" poänggörarna, Fjellstedt, Hultgren, Strandberg, Wibron med flera. När Endre kom ur sin svacka och började sitt segertåg så har jag haft med Boberg och Bäckstedt i laget nästan hela tiden. Av de billigare spelarna så har Maja Ekström varit ett givet kort under hela säsongen.

Herr: Även här har jag förlitat mig mycket på de som producerar mest, Emil Johansson, Galante, Fritzell, Zaugg, Markus Jonsson, Nilsberth, Tobias Gustafsson. Emil Johansson är en favoritspelare och klart bästa poängplockare, så han har varit en stöttespelare i laget under säsongen. Av de billigare spelarna så är Olle Abrahamsson och Andreas Jansson de som bidragit mest i förhållande till pris.

Vad tycker du om managerspelet, vad kan vi förbättra till kommande upplagor?

– Jag gillar managespel, har deltagit i flera olika sportmanagerspel under åren. För Innebandycoachen tycker jag att det mesta är bra. Det är väl målvakternas betydelse som behöver höjas i spelet, som det är nu väljs målvakterna bort för att man ska en chans att vara med i toppen.

Länkar
Slutställning i SSL Herr-coachen
Slutställning i SSL Dam-coachen

Den här artikeln handlar om: