INNEBANDYCOACHEN 2019/20

Fem bästa tipsen för att vinna Innebandycoachen

ANNONS

Mikael Blomgren är en expert på innebandyns managerspel för SSL Herr och SSL Dam.

Managerspelet Innebandycoachen, som arrangeras av Innebandymagazinet.se och administreras av Everysport Media Group, ger prenumeranter möjlighet att visa sina SSL-kunskaper och tävla mot andra. Baserat på vilka man tror blir säsongens bästa spelare i SSL Herr och SSL Dam sätter man samman ett lag bestående av de sex spelare som man tror gör flest poäng under säsongen - och kan sedan coacha aktivt med spelarbyten vecka för vecka.

Säsongen 2019/20 skapades över 500 lag och den slutliga vinnaren, ”Säsongens coach”, blev Mikael Blomgren i SSL Dam med sitt lag ”Blommans Guldlag” som skrapade ihop 457 poäng. Blomgren kom också på delad första plats i SSL Herr med Gustaf Winges och hans ”Hornavan BK”, båda slutade på 553 poäng.

Här är Mikael Blomgrens fem bästa tips för att bli framgångsrik i Innebandycoachen:

  • Läs poängstatistiken, det ger över tid en bra bild på vilka som producerar.
  • Planera bytena för en vecka, se till att du kan göra de bytena du vill även om det är 4-5 speltillfällen. Glöm inte helt bort att titta vilka spelare du går in till nästa vecka med.
  • Kolla upp laguppställningar. Kan du hitta en back som är uppflyttad som center/forward, så är chansen till poäng större (vilket ju ger "dubbla poäng"). Exempelvis så har Gabriella Standberg i år ofta spelat center trots att hon står uppsatt som back.
  • Titta på vilka matcher som spelas i kommande omgångar. Om ett topplag möter ett bottenlag så kan chansen vara större för många mål.
  • Lagkaptenen ger dubbla poäng så bra att satsa på "säkra kort" (poänggörare).

Den här artikeln handlar om: