JAS-tisdag
Foto: Kjelle Svensson

Sveriges poängkung i JAS 2019/20

ANNONS

Bele Barkarbys Oscar Kristensen var överlägset Sveriges bästa JAS-spelare under säsongen.

Med ett snitt på 5,67 poäng per match var Bele Barkarbys JAS-stjärna Sveriges i särklass bästa poängmakare denna säsong. Förutom bäst poängsnitt och flest gjorda antal poäng blev Oscar Kristensen även assistkung med flest gjorda assist och det bästa assistsnittet.

- En lättnad. Har varit mitt mål hela säsongen. Det har varit en extremt rolig serie att spela i, säger Kristensen till Innebandymagazinet.

Bele Barkarby ledde grupp D när beslutet kom att Förbundet stoppade säsongen på grund av Coronaviruset och ställde in Innebandyfesten. Trots att detta var poängkungens sista JAS-säsong och laget var i toppform så grämer han sig inte så mycket över det abrupta slutet.

- Riktigt tråkigt att inte få avsluta säsongen mot AIK och Innebandyfesten hade varit roligt. Men jag väljer att inte se det för negativt. Vi slipper ju åka upp till Umeå igen.

Totalt blev det 68 (30+38) poäng i JAS och i allsvenskan gjorde 18-åringen 27 (4+23) poäng för nykomlingarna Bele Barkarby.

- Jag tycker att poängskörden är bra i JAS:en och klart godkänd i allsvenskan.

Ni tippades ju att åka ur allsvenskan med buller och bång men ni klarade nytt kontrakt med marginal och slutade sjua, hur gick det till?

- För att vi är bra när vi är bra. Vi vet att vi suger när vi är dåliga men vi har lyckats att hålla ner antalet dåliga matcher. Otroligt skönt att visa gentemot några lag under oss att kvalité går före hårt jobb och antal löpmeter.

Video: Kristensen avgör mot Wibax-Piteå med två mål i tredje

Med tanke på poängsuccén i JAS och Allsvenskan borde väl Beles supertalang vara stekhet på årets silly-marknad, men så är inte fallet.

- Nä, jag är helt iskall på marknaden men oavsett vad så fortsätter jag i Bele nästa säsong. Finns inget annat för mig.