JAS-TISDAG
Foto: Tomas Brandt Wangel

Sveriges bästa passningsläggare i JAS

ANNONS

RIG Umeås Nellie Öhgren är assistdrottning i Juniorallsvenskan 2019/20.

Årets JAS-säsong fick ett abrupt slut när de sista omgångarna stoppades och Innebandyfesten ställdes in på grund av Coronakrisen. Ett beslut som RIG-Umeåstjärnan Nellie Öhgren tycker är väldigt tråkigt då detta var hennes sista JAS-år.

- Jag har full förståelse varför de ställs in, hälsan måste såklart gå före, men känns även väldigt tråkigt då de är min sista säsong i JAS. Hade funnits ett roligare avslut om man säger så, säger Öhgren till Innebandymagazinet.

Det finns dock en hel del för 17-åringen att glädjas åt, bland annat att hon avslutade sin JAS-tid på topp som Sveriges assistdrottning då hennes 2,78 assist per match var Sveriges högsta snitt i JAS denna säsong.  

- Det Känns såklart väldigt kul, men målet var såklart att vinna SM-guldet men tyvärr blev de inte så nu!

Vad behöver man för egenskaper för att bli en assistdrottning?

- Skulle nog säga att de är viktigt med bra spelförståelse och att man har bra kemi med dem man spelar med, så man vet vart man har varandra på planen.

Video: Öhgren gör hattrick i assist

Totalt blev det 5 mål och 25 assist i JAS för Öhgren som även är assistdrottning i norra allsvenskan där hon gjorde 13 mål och 30 assist denna säsong, vilket räckte till en tredjeplats i seriens poängliga.

-  Jag tycker de varit en rolig och lärorik säsong. Har hittat bra kemi med mina medspelare därför har de rullat in poäng, så får tacka dem! Men de är inget jag fokuserar och tänker på. Huvudsaken är att vi vinner matcherna som ett lag. Tycker överlag att hela laget har gjort en bra säsong, men sen hade jag hoppas på ett roligare och bättre avslut.