RIG Umeå
Foto: Tomas Brandt Wangel
Landet runt

Supertalangen om det svåra beslutet

ANNONS

Han var en av 8 killar som kom in på RIG Umeå till hösten, men nu har han tackat nej.

FBC Lerums supertalang Victor Johansson var en av 8 killar i Sverige som kom in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå till hösten men i veckan tackade han nej till sin plats. För Innebandymagazinet berättar 15-åringen varför.

- Jag har det väldigt bra i Lerum och allt flyter på med JAS och A-laget, fått mycket förtroende. Därför känner jag att jag vill stanna för att kunna fortsätta på samma spår.

De faktum att RIG Umeå åkte ur allsvenskan samtidigt som ni i Lerum gick upp till allsvenskan, påverkade det dit beslut?

- Absolut påverkade det en liten del men hade bestämt mig innan det var klart med upp och ned-förflyttningar.

Video: Johansson gjorde ett av målen när Lerum tog SM-guld i P16-SM

Den 04-födde supertalangen har tränat hela säsongen med Lerums A-lag men han har inte fått spela en enda match med laget eftersom han enligt reglerna är för ung för att spela seniorspel.

- Det har självklart varit tråkigt, men fortfarande lärorikt att träna hela säsongen med A-laget.

Vad tycker du om regeln att man måste vara 16 år för att få spela seniorinnebandy?

- I mina ögon är regeln väldigt mesig, då jag tycker att klubben samt spelaren ska kunna vara mogna nog att ta det beslutat om man är redo för seniorspel eller inte.

Nu blir det alltså inget RIG till hösten men Johansson ser fram emot att få seniordebutera med sin moderklubb i allsvenskan istället.

- Jag ser självklart framemot att spela med alla goa gubbar i Lerum, men främst att få spela ”riktig” innebandy. Ska bli skitkul med ny utmaning.


Den här artikeln handlar om: