RIG Umeå
Foto: Jimmy Palm, JP Photo

Möt spelaren som kom in på RIG som reserv i veckan

ANNONS

Innebandymagazinet har träffat en beslutsam 15-åring som flyttar 122 mil för att jaga sin dröm.

Tidigare i veckan blev det klart att FBC Lerums Victor "Vigge" Johansson hoppar av RIG Umeå. Hans ersättare är nu klar och det blir Bjärredsprodukten Nils-Olof Åkesson som den gångna säsongen spelat med IBK Genarp. 

- Det känns fantastisk kul att blivit antagen till RIG, det är något jag drömt om länge. Är helt enkelt glad över att jag kommit in, och fått denna chans, även om jag kom in via ett avhopp. Sedan är det såklart tråkigt att inte uppleva detta äventyr med "Vigge" då han är en bra polare till mig och världens finaste grabb, säger Åkesson till Innebandymagazinet.

Varför tror du att RIG valde ut dig?

- Jag tror att de valt mig av den enkla anledningen att jag lever för innebandy, gör allt för att vinna samt kommer klara flytten och allt vad det innebär bra. Rent innebandymässigt tror jag att det var min teknik och spelförståelse som stack ut. Jag älskar att sätta upp mina medspelare i bra lägen samt ”göra min gubbe”.

Leva för sin innebandy är nog ingen överdrift eller ett lättsamt uttryck bara i detta fall. När Åkesson inte kom in på RIG först gjorde han klart med Jönköping och var på väg att flytta dit för att satsa på sin innebandy. Men istället för att flytta 27 mil norrut till de småländska skogarna blev det istället cirka 100 mil till för att följa sin innebandydröm. 

- Ja, jag hade gjort klart med JIK, vilket är en förening som gett mig ett fantastiskt intryck med fina grabbar och tränare. Men när jag fick frågan av RIG så föll valet på dem. Men det var ett jättetufft beslut.

Hur känns det att lämna familj och vänner och flytta 122 mil som 16-åring för att spela lite innebandy?

- Det skall bli otroligt kul och inspirerande, särskilt med tanke på vilka gubbar jag skall göra denna resan med. Ser helt enkelt framemot mitt livs tre bästa år!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

- RIG kommer få en spelare som lever för innebandy och kommer göra allt för att bli bäst. Sedan har jag alltid spelat på flera olika positioner vilket de säkerligen kommer ha nytta av. Förhoppningsvis skall det även bli ett gäng poäng och lite fina dragningar som jag kommer bidra med. Men jag hoppas även bidra till en bra stämning och träningskultur.

Vad ser du fram emot mest med att börja på RIG?

- Det som jag ser mest framemot med att börja på RIG är att ha tre sjukt roliga år, både på plan och utanför. Men förhoppningsvis kommer vi även knippa tre raka SM-guld samt gå upp i allsvenskan redan efter första året.