Kvalspel
Foto: Jessica Wallenius

Kvalar till Herr1an i helgen inför tomma läktare

ANNONS

De flesta kvalspelen till förbundsserierna är inställda men inte i Västergötland.

Majoriteten av distrikten ute i landet har avslutat säsongen på grund av Coronaviruset men det finns fortfarande distrikt som har verksamheter i gång, framförallt på ungdomsnivå. När det gäller kvalspel har dock de flesta distrikten ställt in dessa och låtit seriesegrarna gå upp men inte Västergötland. Där kommer det spelas kvalmatcher både till Herr1an och Herr2an denna helg inför tomma läktare. Ett av lagen som ska spela är Sandareds IBS som möter IBK Tygriket imorgon. 

- Det är blandade känslor, väldigt skoj att få spela om de istället för att få en gratisplats som alla andra seriesegrare fått. Dock väldigt tråkig med tomma läktare, det är ju halva grejen att få spela för en fullsatt hall med bra stämning och mycket känslor, säger tränare Tobias Gabrielsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Man har sett på matcherna i Play Off 1 att det har påverkat spelarna och matcherna, så det kommer kännas speciellt! Det kommer krävas mer av alla spelare och ledare för att nå sin bästa nivå och hitta den där lilla extra glöden som publiken annars kan ge.

I Västergötland så väljer seriesegrarna vem de vill möta i Play Off 1 mellan trean och fyran i serien. Matcherna spelas i bäst av tre och segrarna går vidare till Play Off 2 som också spelas i bäst av tre där sedan segraren går upp till Herr1an. Sandared vann serien överlägset och de valde Tranemo som kom fyra i tabellen. Men det blev aldrig av några matcher eftersom Tranemo inte ville spela kval under Coronakrisen så därför gick Sandared direkt till Play Off 2.   

- Ja de valde att hoppa av vilket vi tyckte var jättetråkigt. De var vårt val till Play Off-runda 1 så vi var superladdade och taggade på en tuff första runda.

Tror du att den inställda kvalrundan påverkade er positivt eller negativt då Tygriket gick tre tuffa matcher mot Vara i sin första runda?

- Det är både negativt och positivt, det positiva är att vi har kunnat träna på mer och hårdare än Vara & Tygriket som har haft tre matcher. Vi har kunnat köra både fys och hårdare pass så grabbarna är redo fysiskt. Man vill ju vara klar så fort de bara går för att fokusera på nästa del och vi kunde inte bli klara snabbare än så här. Sen om de påverkar oss negativt att det var 3 veckor sedan vi spela match kan vi bara veta efter morgondagens match, men vi har haft grymma träningar och internmatcher som har gett oss mycket så vi är redo. En annan positiv effekt är att de spelare som har varit lite halvkrassliga har kunnat vila och bli friska så vi har en full och starkt trupp inför helgen.

Hur går tankarna inför matchen imorgon?

- Att det ska bli otroligt roligt att äntligen sätta igång slutspelet. Det har vi pratat och längtat efter hela säsongen. Vi är väl förberedda och redo för kamp så det ska bli riktigt skoj!

Men i ärlighetens namn är det väl inte mycket som talar för att Tygriket ska ha någon chans. Ni vann serien överlägset plus att ni körde över Tygriket i båda mötena i grundserien?

- Vi är ödmjuka och vet att ett kval alltid är ett kval och att alla grundseriematcher inte betyder speciellt mycket. Så tar vi inte jobbet kommer det bli tufft. Grundserien har gjort oss redo för denna delen men det krävs att vi kommer upp i den nivå vi avsluta säsongen i. Vi måste lägga allt som har med tomma läktare och så vidare bakom oss och bara fokusera på varje byte så ska det nog bli en rolig runda 2.

Matchen mellan Sandared och Tygriket börjar 16.00 på lördag och går att se live via Solidsport här.