Swedish Floorball Open
Foto: Swedish Floorball Open
Coronaviruset

Kändistät innebandyturnering hoppas köra på

ANNONS

Swedish Floorball Open sitter lugnt ner i båten och hoppas kunna genomförs sin 11:e upplaga i sommar.

Evenemang efter evenemang ställs in runt om i världen och senaste i raden av stora sportevenemang som påverkas av Coronakrisen är Sommar OS i Tokyo som flyttas fram ett år istället. Vid samma tid som de Olympiska sommarspelen skulle ägt rum spelas även en stor sommarturnering i innebandy. Vi har tagit ett snack med turneringsgeneralen Fredrik Ohlsson för att höra hur det går med den elfte upplagan av Swedish Floorball Open i Västervik.     

- Vi bevakar givetvis detta dagligen som alla andra. Vår målbild är att genomföra den 11:e upplagan av SFO enligt plan. I en drömvärld har det värsta blåst över i augusti och det blir en härlig innebandyfest, säger Ohlsson till Innebandymagazinet. 

Har ni märkt av några effekter av Coronkrisen att färre lag anmäler sig eller liknande?

- Anmälningarna har stannat lite men faktiskt är det också så att mailförfrågningar om anmälan är aktiv även i dessa dagar. Vi har kommunicerat i våra sociala medier att vi kör men att vi betalar tillbaka anmälningsavgiften vid inställt event minus en mindre adminavgift.

Förra året firade man stort 10-års jubileum med en rejäl efterfest där man även anordnade en konsert med flera kända artister, en koncept som även kommer dyka upp i sommar.

- Vi jobbar på på den inslagna vägen när det gäller innebandyn men vi fortsätter vår satsning på aktiviteterna runt om med konsert. Vi kommer inom kort presentera artisterna.

SFO är ju en av de (innebandy)kändistätaste turneringarna i landet. Där storstjärnor som Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Alexander Rudd, Kim Nilsson, Anna Wijk och Moa Tschöp setts till genom åren för att nämna några. Den traditionen kommer fortsätta även kommande upplaga då det redan finns ett antal elitspelare anmälda. 

- Vi har elitspelare i startfältet och jobbar på fler. I det uppkomna läget får man givetvis känna av lite här. Samtidigt tror jag att detta speciellt i år skulle vara en utmärkt uppstart på innebandysäsongen för många spelare.

Swedish Floorball Open är tänkt att spelas 31 juli - 1 augusti i Västervik.

Den här artikeln handlar om: