#ibsilly
Foto: Martin Holmberg

Herr2an-lag värvar två poängmaskiner

ANNONS

IBK Vänersborg har börjat årets silly season med en riktig jackpot.

IBK Vänersborg klarade sig kvar med nöd och näppe i Västergötlands2an den gångna säsongen men ett nytt kontrakt säkrades till slut. Nästa säsong planerar man att undvika spänningen i slutet av säsongen med en riktig silly season-jackpot. Man har värvat tillbaka två allsvenska spelare som gjort över 1500 poäng tillsammans tidigare i Vänersborg i Andreas "Ante" Johansson och Tobias Andersson.

Ante har på sina 267 matcher i föreningen gjort 955 poäng, varav han gjorde 179 poäng på en säsong vilket var ett nytt poängrekord 2007. Den gångna säsongen blev det dock bara 13 poäng i allsvenskan med Lidköping för 39-åringen. Huruvida hans sämsta poängskörd i karriären en säsong bidrog till han valt att lägga klubban på hyllan förblir osagt men han kommer den kommande säsongen bli assisterande tränare med fokus på anfallsspel och powerplay.

- Vi har försökt få med han tidigare i staben och denna gång har vi lyckats. Ett väldigt bra tillskott till vårt team. Med de erfarenheterna han besitter med spel från både SSL och Allsvenskan så har han mängder med saker att lära ut till våra unga spelare, säger huvudtränare Frederick Söderblom till lagets hemsida.

 Nyförvärv två har precis som Ante ett förflutet i Vänersborg men spelat i Lidköping de senaste åren. Andersson har totalt gjort 579 poäng för Vänersborg och den senaste säsongen gjorde han hela 35 poäng i allsvenskan för jumbon Lidköping som åkte ur med buller och bång. 

- Tobias har ett starkt IBK hjärta och det är mycket glädjande att ha han tillbaka