#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Två klubbar slåss om schweiziska superstjärnan - då vill han ta beslut

ANNONS

Blir det Mullsjö och SSL eller Floorball Köniz och NLA för Jan Zaugg till säsongen 20/21?

Säsongen 19/20 är över, och för Mullsjö innebär det att man slutade på en femteplats i SSL Herr i en säsong som bland annat innehöll tränarbyten mitt under säsongen.

- En ganska speciell säsong med alla tränarbyten som vi hade och uppenbarligen utan slutspelet nu. Jag tror inte att vi fick ut allt av det lag vi hade, vi skulle haft mycket mer potential med den kvalitén vi hade i laget. Men överlag ganska okej antar jag, säger Mullsjös Jan Zaugg till Innebandymagazinet.

För Zaugg så slutade första säsongen i SSL med en poängsuccé där han svarade för 60(43+17) poäng och slutade på en sjundeplats i den totala poängligan. Men för Zaugg själv så fokuserar han inte så mycket på antalet poäng han gjort utan menar att det fanns saker han hade kunnat göra bättre.

- Som jag har sagt innan så mäter jag inte mig själv på poäng eller siffror. Jag är ganska nöjd med den första säsongen speciellt eftersom allt fungerade mer eller mindre från första dagen och jag kunde fokusera fullt ut på innebandy hela säsongen. Men å andra sidan lärde jag mig att jag fortfarande kan förbättra mycket. Jag känner att jag kan göra saker mycket bättre(kanske inte poängmässigt, men annat) än jag gjorde den här säsongen.

Tidigare blev det dock klart att Mullsjö tappar Zauggs landsman Tim Braillard till nästa säsong, och även Zaugg själv är ett frågetecken till säsongen 20/21.

- Trots att Mullsjö kommer ha några spelare som lämnar är jag ganska säker på att de kommer ha ett bra eller ännu bättre lag än den här säsongen oavsett hur jag bestämmer. Så jag är inte orolig för en bra säsong 20/21.

Det står också mellan två klubbar för Zaugg som vill ta ett beslut inom några dagar.

- Jag vill besluta ganska snart också för att göra planeringen så enkel som möjlig för min hemmaklubb Köniz och för Mullsjö också. Så jag antar att jag har bestämt mig i slutet av den här veckan eller i början av nästa vecka.

TV: Se när Jan Zaugg svarar för hattrick för Mullsjö i mötet mot Helsingborg.

Du kanske även vill läsa:
Så slutade busligan i SSL Herr och Dam
Så slutade busligan i SSL Herr och Dam
Storvreta kan tappa stjärnspelaren
Storvreta kan tappa stjärnspelaren
Den här artikeln handlar om: